YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Miika Leino ja Piia Sivén sekä perheen käyttöautona edelleen autona toimiva Peugeot 305 vuosimallia 1986. kuva: Jouni Lehtonen
5.10.2024 klo 20:00
Uutinen

Riihimäen Vuoden Yrittäjät Miika Leino ja Piia Sivén: Autohuollon pitää pysyä mukana muuttuvassa maailmassa

Riihimäen vuoden yrittäjänä on palkittu Autohuolto Leinon yrittäjäpariskunta Miika Leino ja Piia Sivén. Autohuolto Leino on perheyritys, jonka historia Riihimäellä ulottuu yli kuuden vuosikymmen ja kolmen sukupolven taa.

Nykyisin Miika Leinon ja hänen puolisonsa Piia Sivénin yritys Autohuolto Leino Oy on moderni autohuolto, joka palvelee niin hybridi- ja sähköautojen kuin perinteisten bensa- ja dieselautojen huollossa ja korjauksessa.

Yrityksellä on kuuden auton merkkihuollot. Citroën on ollut mukana jo isoisän huoltoasema-ajoilta alkaen. Sittemmin merkkejä on tullut lisää, Hyundai, Peugeot, Kia ja Mitsubishi. Uusin tulokas on tänä vuonna merkkihuoltoedustukseen tullut Opel. Tämän lisäksi Autohuolto Leino pystyy huoltamaan useimmat henkilö- ja pakettiautot merkistä riippumatta.

Alan ongelma on, että sitoutunutta ja osaavaa työvoimaa on vaikea saada. Leino kertoo heidän tekevän hyvää yhteistyötä naapurustossa toimivan Hyrian autoalan opettajien kanssa. Sieltä yritykseen saadaan työharjoittelijoita ja sitä myötä myös työntekijöitä. Autohuolto Leino haluaa pitää huolta hyvistä työntekijöistään.

– Tarjoamme yrityksessämme turvallisen työympäristön, ajantasaisen koulutuksen ja työvälineet, Miika Leino sanoo.

Uusista autoista on tullut lataushybridejä tai täyssähköautoja, joiden käyttövoimana on sähkömoottori. Lisäksi autojen varustus on lisääntynyt. Tämä kaikki vaatii autohuoltamoilta valmistautumista, kouluttautumista ja perehtymistä. Osaamisen lisäksi tarvitaan moderni testilaitteisto autojen huoltoihin, diagnostiikkaan ja korjauksiin.

Miika ja Piia näkevät yrityksensä lähitulevaisuuden enenevässä määrin toimimiseksi sähköautojen ja hybridien parissa.

– Toimintaa pitää kehittää ja meidän pitää olla mukana muuttuvassa maailmassa, Piia Sivén toteaa.

Keskinäisestä työnjaostaan Miika ja Piia toteavat, että Miika viihtyy paremmin tekniikan parissa hallin puolella, kun Piia taas hoitaa yrityksen hallintoa ja vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa.

Työn ulkopuolella pariskunnan vapaa-ajasta osan haukkaa kotitalon remontointi Lopen Sajaniemessä. Lisäksi vipinää perhe-elämään tuo perheen 5-vuotias tytär. Miika on aina harrastanut urheilua monipuolisesti, kuten erilaisia joukkuelajeja jääkiekosta pesäpalloon.

Autoalan perheessä moottoriurheilu on tullut lajivalikoimaan luonnostaan pienestä pitäen.

– Olen ajanut muun muassa motocrossia, trialia sekä rallia. Ajan tätä nykyä Kupla-Volkkarilla VW Aircooled -rallisarjaa Catarina Sivènin kanssa. Tuottaahan se stressiä ennen kilpailua laittaa auto viime hetkellä kisakuntoon; Miika kertoo.

Ralli on kuitenkin hyvää vastapainoa työlle ja yrityksen pyörittämiselle. Juju on siinä, että kisoissa pääsee olemaan yhdessä samanhenkisten kanssa ja voi hetkeksi unohtaa työasiat.

– Rallia ajaessa on pakko keskittyä vain siihen hetkeen. Kaikki muu unohtuu siksi aikaa.

Faktat

Yritykseni nimi: Autohuolto Leino Oy

Kotipaikka: Riihimäki

Yrittäjä: Miika Leino ja Piia Sivén

Työntekijöitä: 6

Liikevaihto: 833 000 € (2023)

Perustettu: 1993

Markkina-alue: Riihimäen ja Hyvinkään alue

Päätoimiala: Moottoriajoneuvojen huolto ja korjaus