18.7.2024 klo 09:00
Uutinen

Säästöpankkisäätiöiden tuki mahdollistaa maksuttomat hallitusanalyysit yrityksille

Hämeen Yrittäjät ja Hämeen Hallituspartnerit tekevät tiivistä yhteistyötä hallitusosaamisen vahvistamiseksi erityisesti Hämeen Yrittäjien jäsenyrityksissä. Hämeen Hallituspartnerit tekevät yksityisten säätiöiden avustuksilla maksuttomia hallitusanalyysejä Hämeen yrityksille. Hallitukset töihin Hämeessä – ESR-hanke päättyi vuoden 2023 lopussa. Hankkeen tiimoilta pystyttiin tarjoamaan vuonna 2023 lähes 90:lle Hämeen yritykselle maksuton konsultaatio yrityksen ja sen hallitustyön kehittämisen tueksi. Tästä hyvänä jatkumona Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt tukevat toimintaa niin, että Hämeen Hallituspartnerit voivat jatkaa maksuttomia konsultaatioita ns. hallitusanalyyseja Kanta-Hämeen Pk-yritysten tueksi. Paikallisen elinkeinoelämän ja sitä kautta alueellisen hyvän tukeminen on säätiöille tärkeää.

Maksuttomia konsultaatiota on käytettävissä Kanta-Hämeessä 20 yritykselle. Konsultaatio sopii hyvin myös yrityksille, joissa ei vielä ole aloitettu hallitustyötä.

– Ajattelen, että tämä konsultaatio voi olla mahdollisuus käynnistää varsinainen hallitustyö jäsenyrityksissämme, jotka ovat asiaa miettineet ja joilla on esimerkiksi kasvutavoitteita, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Marko Ahtiainen.  

Konsultaatiossa keskustellaan yrityksen strategiasta, omistajastrategiasta, yrityksen perustoiminnasta ja sen jälkeen tehdään analyysi, jossa käydään läpi kaikki liiketoiminnan osa-alueet. Yrittäjä arvioi, kuinka merkityksellinen mikin osa-alue on ja kuinka paljon yrityksessä on kuhunkin osa-alueeseen osaamista ja kuinka ehditään panostaa erityisesti niihin merkityksellisiin tehtäviin ja yrityksen kehittämiseen. Konsultaation jälkeen yritys saa käyttöönsä raportin, jossa on kirjattu tärkeimmät huomiot ja ideat, mitä konsultaatiossa on noussut esiin. Raporttia voi käyttää yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä, uuden omistajan/hallituksen jäsenen tai johtajan perehdytyksessä ja osaamisen kartoituksessa, ja sitä kautta voidaan analysoida, mitä osaamista esim. yrityksen hallituksessa jatkossa tarvittaisiin.

Seija Kraft Tapionsalo
toiminnanjohtaja
Hämeen Hallituspartnerit ry
seija.kraft@hallituspartnerit.fi

Marko Ahtiainen
toimitusjohtaja
Hämeen Yrittäjät ry
marko.ahtiainen@yrittajat.fi