YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

23.9.2024 klo 10:02
Uutinen

Sähköautojen lataus matkalla – Näin pidempikin matka onnistuu sähköauton kanssa

Suomen sähköautojen latausverkosto on kehittynyt nopeasti, ja sähköautolla voi nyt tehdä myös pitkiäkin matkoja. Jotta matka sujuisi mahdollisimman hyvin, kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita.

Tunne autosi toimintamatka eri olosuhteissa

On tärkeää tuntea oman sähköauton toimintamatka eri olosuhteissa. Valmistajien ilmoittama toimintamatka saavutetaan vain optimaalisissa olosuhteissa. Kylmä sää, erityisesti alle -5 °C lämpötiloissa heikentää akun varausta merkittävästi, sillä lämmitysjärjestelmä kuluttaa enemmän energiaa. Moottoritiellä pakkaskelissä auton toimintasäde voi lyhentyä jopa puoleen. Tämä on tärkeää huomioida, kun suunnittelet
pidempiä matkoja ja lataustaukoja.

Matkalla tarvitaan pikalaturia – ja mieluiten suurteholatausta

Pikalaturit ovat tarpeen pidemmillä matkoilla. Tavallisessa käytössä sähköauto ladataan kotona tai työpaikalla, missä teho on usein 11 kilowattia. Pitkillä matkoilla käytetään pikalatureita, joiden teho on 50 kilowattia tai enemmän. Suurteholatureilla latausteho voi olla jopa 200 kilowattia, mikä mahdollistaa akun lataamisen 80 prosenttiin 15–30 minuutissa. Kun valitset latauspaikkaa, tarkista latausaseman tarjoama teho, koska se
vaikuttaa latausaikaan.

Suunnittele matkan latauspaikat etukäteen

Latauspaikat on hyvä suunnitella etukäteen. Latausverkosto kasvaa, mutta syrjäisemmillä alueilla latauspaikkoja voi olla vähemmän. Kannattaa huomioida kaksi asiaa: latauslaitteiden teho ja latauspaikkojen määrä. Heikkotehoinen laturi voi moninkertaistaa latausajan ja jos latauspaikkoja on vähän, voit joutua odottamaan vuoroasi.

Neste MY Uusiutuva Lataus – Varma latauspaikka ja paras latausnopeus

Neste rakentaa Suomessa poikkeuksellisen laadukasta latausasemien verkostoa. Neste MY Uusiutuva Lataus tuo autoilijoille monia hyötyjä:

Vapaa latauspaikka löytyy lähes varmasti. Neste MY Uusiutuva Lataus -kohteissa on paikka 4–8 auton samanaikaiseen lataamiseen.

Poikkeuksellisen hyvä latausnopeus – joka tilanteessa. Toisin kuin monilla latausasemilla, Neste MY Uusiutuva Lataus -kohteissa on järeä 600 kilowatin syöttölinja, mikä takaa vauhdikkaan latauksen.

Helppo maksaminen. Voit maksaa latauksen vaivattomasti joko korttimaksuautomaattiin tai Neste-äpillä.

100 prosenttista uusiutuvaa sähköä. Kaikilla Neste MY Uusiutuva Lataus -asemilla käytetään ainoastaan ilmastoystävällistä uusiutuvaa sähköä.

Hyödynnä Nesteen monipuoliset latausratkaisut ympäri Suomea

Sähköautojen latausasemia löytyy Nesteen asemilta ympäri Suomea, keskeisillä paikoilla sijaitsevien liikenneasemien yhteydestä. Lisäksi Nesteen latausasemaverkosto kehittyy Baltiassa, mahdollistaen sujuvan sähköautoilun myös siellä. Yritysasiakkaille tarkoitettu Neste Lataus -palvelu puolestaan tarjoaa sähköistyvälle kalustolle räätälöidyn latausratkaisun. Neste on tänä vuonna avannut myös ensimmäiset raskaiden
ajoneuvojen suurteholatauspisteet Neste Janakkala Linnatuuli -asemalla.