Halfblockin omistaja ja toimitusjohtaja Saija Reinikainen tekee Tahkon juhannusfestareilla kolmen muun työntekijän kanssa puolen vuorokauden mittaisia työpäiviä. Kuva: Saija Reinikainen
21.6.2023 klo 08:05
Uutinen

Saija Reinikainen urakoi lävistyksiä festareilla – ”Rento tunnelma saa ihmiset ottamaan koruja paikkoihin, joihin he eivät arkena niitä ottaisi”

Saija Reinikainen tekee tiiminsä kanssa joka juhannus Tahkolla noin 350 lävistystä, joita juhlakansa ottaa festareilla erityisen paljon nänneihin.

Samaan aikaan kun festivaalivieraat bilettävät Tahkolla juhannuksena muun muassa JVG:n, Apulannan ja Elastisen tahdissa, huhkii Halfblock-liikkeen väki töissä.

Jo monena juhannuksena yrityksen työntekijät ovat pystyttäneet festivaalialueelle teltan ja steriloineet tilat käyttövalmiiksi. Niin he tekevät tänäkin kesänä.

Halfblockin omistaja ja toimitusjohtaja Saija Reinikainen kertoo, että joka juhannus noin 350 juhlijaa on ottanut yrityksen teltalla lävistyksen kehoonsa. Festaritunnelman pyörteissä moni tekee päätöksen spontaanisti.

– Havaittavissa on aina pientä joukkopainetta ja -hysteriaa. Jos porukan yksi jäsen ottaa lävistyksen, muutkin ottavat, Reinikainen naurahtaa.

Jotkut näistä asiakkaista ovat aiemmin harkinneet lävistystä, mutta eivät ole rohjenneet sitä itsekseen ottaa.

Rento tunnelma inspiroi asiakkaita

Reinikaisen mukaan festivaalivieraita istahtaa lävistäjän tuoliin myös hiprakassa.

– Ei voi olettaa, että festareilla ollaan selvin päin. Mutta jos joku tulee ympäripäissään, sanomme että käypä nukkumassa välillä ja tule sitten uudestaan, Reinikainen kertoo.

Erityisesti nännilävistykset ovat suosittuja juhannusfestareilla, ja niitä ottavat yhtä lailla miehet kuin naisetkin.

– Festareilla vallitseva rento tunnelma saa ihmiset ottamaan koruja sellaisiin paikkoihin, joihin he eivät niitä arkena ottaisi.  

Lävistyksiä otetaan runsaasti myös korvanlehteen ja napaan. Reinikainen kertoo, että moni asiakas haluaa kesäisen timanttisen tai kullansävyisen korun.

Nenälävistykset ovat nykyisin suosittuja. Kuva: Saija Reinikainen
 

Kiljahdukset hautautuvat meteliin

Nettisivuillaan Halfblock lupaa ”hellän, vain muutaman sekunnin kestävän lävistämisen”.

Eivätkö asiakkaat kiljahtele?

– Totta kai kiljahduksia kuuluu, kun neula lävistää ihon. Mutta festareilla on muutenkin niin paljon meteliä, että se kuuluu asiaan.

Reinikaisen ja kolmen muun Halfblockin työntekijän työpäivät venyvät juhannusviikonloppuna puolen vuorokauden mittaisiksi.

– Olemme paikalla heti kun portit aukeavat ja poistumme festarialueelta yöllä viimeisten joukossa.

Lahdesta kotoisin olevan Saija Reinikainen perusti Halfblock-liikkeen 13 vuotta sitten kotikaupunkiinsa. Seuraavana vuonna toinen liike avasi ovensa Kuopiossa, ja nykyisin myös Iisalmessa ja Kouvolassa on toimipisteet.

– Liikkeissä ihmiset ottavat eniten nenälävistyksiä. Ne ovat nyt trendi.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen