12.8.2021 klo 12:31
Uutinen

Samsung esitteli lähes 2000 euron taittuvan älypuhelimen – Uudistuksina kestävämpi rakenne ja näytönalainen kamera

Samsung Galaxy Z Fold 5G on uusin tulokas taittuvien älypuhelinten kategoriaan. Uutuuslaitetta voi nyt käyttää myös kosketuskynällä. Samalla laitteen rakennetta on muutettu kestävämmäksi.

Korealainen elektroniikkajätti Samsung on esitellyt seuraajan taittuvalle Galaxy Z Fold2 -älypuhelimelle. Galaxy Z Fold3 5G on kolmas versio kirjan tavoin avautuvasta puhelinmallista. Kalleimpaan, lähes 2000 euron hintakategoriaan sijoittuva tuote on ollut harvojen herkkua, mutta toisaalta se on tarjonnut uudenlaisen käyttökokemuksen. Laite yhdistää perinteisen älypuhelimen ja tabletin ominaisuudet samaan pakettiin: iso, 7,6-tuumainen näyttö avautuu käytettäväksi, kun puhelin avataan ”kirjaksi”. Ulkopuolella on 6,2-tuumainen näyttö silloin, kun laite on suljetussa asennossa. Painoa laitteella on 271 grammaa.

Galaxy Z Fold3 5G:n rakennetta on parannettu kestävämmäksi. Samsungin taittuvan puhelimen ensimmäinen malliversio sai mediatilaa sen jälkeen, kun sen rakenteessa todettiin ongelmia. Nyt rungon materiaali on kovempaa alumiinia ja valmistajan mukaan vahvinta, mitä älypuhelimissa on tähän mennessä käytetty. Laite on myös vesitiivis.

Z Fold3 5G:n hintaa on laskettu hieman edellisestä mallista, mutta kyseessä on edelleen varsin kallis mobiililaite. Z Fold3 5G:n saa itselleen 1879 euron alkaen-hinnalla. Kalliimpi, isommalla tallennusmuistilla varustettu malliversio maksaa 1979 euroa. Laite tulee saataville 27. elokuuta.

Kosketuskynän kärki huomioi herkän näytön

Uutta on myös tuki Samsungin omalle S Pen -kosketuskynälle, joka on ollut aikaisemmin käytössä Galaxy Note -sarjan puhelimissa. Aikaisemmat kynämallit eivät kuitenkaan ole yhteensopivia uutuus-Foldin kanssa. Kosketuskynää on uudistettu siten, että sen kärki painautuu sisälle, jos kynää painetaan liian kovalla voimalla näyttöä vasten. Ratkaisu on ollut tarpeen, koska taittuvan puhelimen näyttö on herkempi rikkoutumiselle kuin tavallisen älypuhelimen näyttö.

Galaxy Z Fold -uutuuden uudistuksiin lukeutuu myös sisänäytön kameramoduulin sijoittaminen kokonaan näytön alle. Tämä on osaltaan parantanut käyttökokemusta ja helpottanut ruudun koon optimointia. Kamera on suunniteltu muun muassa videopuheluita ajatellen. Laitteen takaosassa on kolmoiskamera, joka pitää sisällään muun muassa 12 megapikselin pääkameran ja ultralaajakulmakameran.

Isoon puhelimeen mahtuu tavallista isompi akku, tässä tapauksessa 4400 milliampeeritunnin suuruinen. Puhelin tukee 25 watin pikalatausta ja langatonta latausta. Nykytyylin mukaisesti laturia ei tule mukana myyntipakkauksessa.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi