YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
“Sirkkamies” Ilkan elämä oli päättyä äkisti: Nyt hän elää päivän kerrallaan eikä enää litistä heinäsirkkoja kengän alle
Ilkka Tarvaisen tilalla kasvatetaan kotisirkkaa, suomalaista vaihtoehtoista proteiininlähdettä.
Hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena on ollut Suomessa mahdollista viime syksystä lähtien. Ilkka Tarvainen päätti kahden muun perustajaosakkaan kanssa lähteä mukaan kilvottelemaan vaihtoehtoisten proteiininlähteiden markkinoille. Nyt Savonia Grasshopper myy sirkkoja muun muassa eräälle Suomen johtavalle leipätalolle, joka käyttää niitä uudenlaisiin proteiinileipiin.
Tarvainen on viljellyt pitkään tomaattia, mutta alan markkinatilanne on muuttunut viime vuosina haasteelliseksi. Tuottoja on vaikea saada. Piti keksiä jotain muuta.
Tomaattifarmarina kotisirkat olivat Tarvaiselle lähinnä vitsaus, josta piti päästä eroon. Sirkkoja litistettiin kengän alle.
Ei enää. Nyt sirkka nostetaan hellävaraisesti kasvattamon hyllylle.
Vierailimme Tarvaisen tilalla Tervossa. Katso videolta Ilkan yrittäjätarina, joka oli päättyä ennenaikaisesti.
Teksti ja video: Pauli Reinikainen
pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi