YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Sovellettua opiskelija-yrittäjyyttä
Tatu Pesonen on datanomiopiskelija, joka opinnäytetyönään on kehittänyt nuoria ja yrityksiä yhdistävän TET-palvelun. Sovelluskehittämisestä innostunut tietonikkari on ehtinyt toimia myös osakkaana alan yrityksessä muutaman vuoden.
Hämeen Yrityssanomat | Hämeenlinna
Koulutuskeskus Tavastiassa Hämeenlinnassa opiskeleva 24-vuotias Pesonen on saanut juuri valmiiksi Tettilä-nimisen palvelun. Kyseessä on Hämeenlinnan ja lähiseudun nuorille tarkoitettu palvelualusta, josta voi löytää itselleen TET-paikan. Yritykset voivat itse tallentaa alustalle työharjoittelupaikat ja niihin liittyvän informaation.
– Rakensin Tettilän appia ja käyttöliittymää Koulutuskeskus Tavastian opinnäytetyönä. Palvelu on teknisesti valmis ja seuraavaksi sinne voidaan syöttää sisältöjä.
www.tettila.fi avattu
TET-palvelun osoite on tettila.fi ja se on avattu hiljattain.
Pesonen iloitsee siitä, että oman opinahjonkin mielestä Tettilälle on aito käytännön tarve.
– Toivon, että tämä vakiintuu käyttöön ja se koetaan hyödylliseksi sekä helppokäyttöiseksi. Jos tässä vaiheessa Tettilä saadaan lanseerattua hämeenlinnalaisten opiskelijoiden ja työnantajien käyttöön, se olisi minulle iso juttu.
Kaupallinen koodi elättää opiskelijaa
Sovelluksien rakentamisesta Tatulla on yrittäjäkokemusta jo vuodesta 2016. Hän on osakkaana Farmatools Oy -yrityksessä, joka tuottaa sovelluspalveluja apteekeille ja niiden sidosryhmille.
– Yksi palveluista on Farmaportti, mikä ovat hyvityspalvelujärjestelmä apteekeille ja lääketeollisuudelle. Kun apteekeilla vanhenee lääkkeitä varastossa, lääketeollisuus hyvittää ne apteekeille. Muissa maissa ei ole vastaavaa palvelua. Ennen tekemäämme sovellusta hyvitykset hoidettiin perinteisellä asiakirjapommituksella, esitäytetyillä faksipohjilla. Automatisoimme prosessin verkkoportaaliin, kuvailee Pesonen.
Toinen yrityksen toteuttama palvelu, Farmahubi, on uusi, apteekeille suunnattu tiedotuspalvelu. Verkostossa on mukana apteekkiyrityksiä ja ketjuja, Fimea sekä Kela.
Farmatools Oy on työllistänyt Tatua ja kumppaneita mukavasti. Siitä on saatu sopivasti ansioita opiskelun ja elämän rahoittamiseen.
Yrittäjyys mukana urasuunnitelmissa
Yrittäminen kiinnostaa Pesosta myös tulevaisuudessa. Opiskelunälkääkin on vielä ja hän on aikonut hakeutua HAMKin insinööriopintoihin.
– Ainakin kerran haluaisin päästä kokeilemaan siipiäni jossain isossa ohjelmistoyrityksessä. Siellä olisi vahva organisaatio ja tuotekehitystuki takana, mistä voi saada vahvaa tietotaitoa. Ehkä sen jälkeen voisi yrittäminen olla oikea tie. Yrittämisessä kiehtoo oma toteutus ja oma päätös. Näillä päätöksillä ei ole vielä kiire, toteaa harkitsevainen opiskelija-yrittäjä.
Artikkeli on julkaistu myös 23.4. ilmestyvässä Hämeen Yrityssanomissa.