Stina Siikonen ja Jyrki Hakkarainen. (Kuva: Inkeri Sundberg)
28.6.2024 klo 13:30
Uutinen

Stina Siikonen ehdolle Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi – Jyrki Hakkarainen tavoittelee valtuuston puheenjohtajuutta

Salolainen Stina Siikonen asettuu ehdolle Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajakisaan. Varapuheenjohtajana kaksi kautta toiminut Jyrki Hakkarainen tavoittelee lokakuun liittokokouksessa Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajuutta.

Suomen Yrittäjät valitsee lokakuun liittokokouksessa Seinäjoella järjestölle puheenjohtajan lisäksi kaksi varapuheenjohtajaa ja valtuuston puheenjohtajisto.

Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus on päättänyt esittää aluejärjestön varapuheenjohtaja Stina Siikosta Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jyrki Hakkaraista esitetään ehdolle järjestön valtuuston puheenjohtajaksi.

– Minulla on vahva palo yrittäjien asian edistämiseen ja olen tukevasti pk-yrittäjän arjessa kiinni. Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana haluaisin edunvalvonnan lisäksi erityisesti kehittää järjestön uudistumiskykyä ja kirkastaa edelleen jäsenyyden arvoa yrittäjälle. Suomen Yrittäjillä on kaikki edellytykset olla vahva tulevaisuuden kolmiportainen järjestö, Siikonen sanoo.

Siikosen mukaan osoitus Suomen Yrittäjien merkityksestä on, että sen pitkään ajamia edunvalvontatavoitteita on kirjattu nykyisen hallituksen ohjelmaan ja osa on jo saatettu lainsäädäntöön asti.

– Nyt on tärkeää valvoa valmistelun etenemistä ja tukea hallitusta tärkeiden uudistusten toteuttamisessa. Samaan aikaan myös yrittäjän arkeen vaikuttavia epäkohtia on nostettava esiin. Esimerkiksi alv:n liian hätäinen korotus vaikeuttaa monen pk-yrityksen toimintaa kohtuuttomasti, Siikonen toteaa.

– Ensi vuonna käytävät alue- ja kuntavaalit ovat meille yrittäjille niin ikään jälleen merkittävä vaikuttamisen paikka. Hankintalain uudistus antaa hyvää ainesta myös paikalliseen keskusteluun kilpailutusten osallistujamääristä ja sidosyksiköiden käytöstä.

39-vuotias Stina Siikonen on toiminut yrittäjänä vuodesta 2016. Perheessä on kaksi yritystä: Markkinointi- ja konseptointitoimisto Koolle Oy sekä teollisuuden suunnittelualihankintaa tekevä Formare Oy. Hän asuu Salon Teijolla. Siikonen toimii paikallisyhdistys Salon Alueen Yrittäjien puheenjohtajana.

Salon Kiskossa asuva 58-vuotias Jyrki Hakkarainen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1993. Hänellä on kaksi lakiasiaintoimistoa ja muun muassa kiinteistösijoituksia.

– Haluan tarjota neljän varapuheenjohtajavuoden kartuttaman osaamiseni ja järjestön kaikilta portailta saamani kokemuksen suomalaisten pk-yrittäjien käyttöön. Valtuusto on paikka, jossa voin sen parhaiten tehdä. Valtuustolla on mittava potentiaali ja sen jäsenillä paljon osaamista ja ymmärrystä toimialajärjestöjen, jäsenyrittäjien ja maamme eri alueiden tarpeista. Valtuuston toiminnassa on paljon kehittämismahdollisuuksia, Hakkarainen sanoo.

Lisätiedot:

Stina Siikonen, stina.siikonen@koolle.fi, 040 768 2924
Jyrki Hakkarainen, jyrki.hakkarainen@yrittajat.fi, 044 760 2400