YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

23.3.2017 klo 19:59
Uutinen

Street foodin voittokulku alkoi ruokarekasta – Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2017 -palkinto Street Gastrolle

Uudenlaisen katuruuan uranuurtajat Pasi Hassinen ja Pertti Kallioinen palkittiin tänään 23.3.2017 Helsingin Yrittäjät ry:n vuoden 2017 nuorina yrittäjinä. Helsingin Yrittäjät ry:n jakama palkinto annettiin nuorten yrittäjien yhteisön HYNY:n verkostoitumistapahtumassa.

Street Gastron tarina alkoi omistajiensa Pertti Kallioisen ja Pasi Hassisen halusta tuoda uusi katuruokatyyli Suomeen. Yrittäjien premium-sandwichejä myyvä ruokavaunu avattiin ensimmäisen kerran vappuna 2013 Torikortteleissa. Yksinkertainen, mutta laadukas, ruoka löysi heti yleisönsä, ja muutamassa vuodessa yritys on kasvanut usean ravintolan ketjuksi. Helsingissä Street Gastron katuruokaa saa Vaasankadulta Kalliosta, Hietalahden kauppahallista ja Kampin kauppakeskuksesta. Kampin 6k Food Market avattiin yhteisvoimin viiden muun katuruokayrittäjän kanssa, tavoitteena tuoda katuruokatapahtumien tunnelma uuteen ympäristöön.

Street foodin räjähdysmäinen suosio on siivittänyt Street Gastron kasvua, ja tänä vuonna yritys laajenee Espooseen ja Vantaalle. Toiminnan startannut ruokarekka on edelleen tuttu näky Suomen suurimmissa tapahtumissa, kuten Slushissa ja erilaisilla festareilla.

Ennen yrittäjäuraansa Kallioinen ja Hassinen ehtivät työskennellä useissa tunnustusta saaneissa ravintoloissa, mm. Chez Dominiquessa, G. W. Sundmansilla, Olossa ja Pure Bistrossa.

Ravintola-alan uudistaminen vakuutti tuomarit

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2017 –valinnasta vastasi raati, johon kuului Anne Kangas (Hoitokoti Päiväkumpu Oy, vuoden 2016 palkinnon voittaja), Terhi Salosaari (Helsingin Uutiset), Sanni Kaikkonen (HYNY), Tuire Ranta-Meyer (Metropolia ammattikorkeakoulu), Valentin Babitzin (NewCo YritysHelsinki) sekä Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät).

– Street Gastro on toiminut uudenlaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana ja tehnyt hienoa alan sisäistä yhteistyötä. Yritys on myös suunnitelmallisesti laajentanut ja monimuotoistanut toimintaansa, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala palkitsemisperusteista.

– Olemme erittäin otettuja tästä tunnustuksesta. Iso kiitos kuuluu meidän mahtaville työntekijöille, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa meidän kasvua, Street Gastron Pasi Hassinen toteaa.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä –palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita ja voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Alueellinen voittaja jatkaa edustamista arvostettuun valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä –kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan 12.5.2017 Get Together –tapahtumassa Tampereella.

Street Gastro lyhyesti:

– Perustajat: Pasi Hassinen (1982) ja Pertti Kallioinen (1986)

– Toiminta alkoi vuonna 2013 ruokarekalla Torikortteleissa.

– Ensimmäinen kivijalkaravintola avattiin vuonna 2013 Vaasankadulla.

– Nykyään yrityksellä on kolme ravintolaa Helsingissä ja maaliskuussa aukesi ensimmäinen ravintola Espoossa. Laajeneminen jatkuu mm. Vantaalle.

– Tapahtumacateringia Suomen suurimmissa tapahtumissa kuten Slushissa ja Flow Festivaleilla.

– Kotisivut: www.streetgastro.fi

Lisätietoja:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja
Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104
tiina.oksala @ yrittajat.fi

Pasi Hassinen
Street Gastro Oy
p. 050 372 6426
pasi @ streetgastro.fi

Kuva: Jaana Tihtonen

Avaa pop-up -ikkuna