Boutin operatiivinen johtaja Teemu Terttunen (kuvassa vasemmalla) tutustumassa pariisilaisiin veneyrittäjiin. Kuva: Teemu Terttunen
27.6.2024 klo 15:58
Uutinen

Suomalainen startup tarjoaa olympiaturisteille venekyytejä Seineä pitkin

Pariisin matkailutoimisto on tilannut helsinkiläiseltä startup-yritys Boutilta venekyytipalvelun tämän kesän olympialaisia 2024 varten.

Bout Oy on vuonna 2018 perustettu yritys, joka yhdistää venekyydin tarpeessa olevat ja niitä tarjoavat keskenään.

– Yrityksen perustamisesta lähtien tavoitteenamme on ollut valloittaa kansainvälisiä vesiä. Tuntuu upealta saada palvelu kovan uurastuksen jälkeen julkaistuksi Pariisissa, juuri sopivasti ennen vajaan kuukauden päästä alkavia olympialaisia, sanoo Boutin operatiivinen johtaja Teemu Terttunen.

Pariisiin odotetaan 26. heinäkuuta alkavien olympialaisten ja niitä seuraavien paralympialaisten aikaan jopa 15 miljoona vierailijaa. Liikkujia on paljon, joten Pariisin kaupunki lähti etsimään innovatiivisia tapoja kaupungilla kulkemiseen, ja apua löytyi Suomesta.  

Bout Oy toteutti Pariisin matkailutoimistolle digitaalisen venematkapalvelun täydentämään muita liikkumistapoja kaupungissa. Taxi Seine Paris -nimisessä palvelussa hyödynnetään kaupungin halki virtaavaa Seine-jokea.

Palveluun on valjastettu paikallisia yrittäjiä veneineen. Aluksi palvelussa on 12 venettä, ja määrää aiotaan kasvattaa noin 40 veneeseen.

Lähtöpisteinä toimivat Eiffel-torni ja Louvren museo. Kokonaishinta venekyydille on 145 euroa kuudelta henkilöltä, ja se on määritetty yhdessä kaupungin ja paikallisten yrittäjien kanssa. Venekyytejä varataan samalle päivälle, ja kyydin voi saada jopa alle puolessa tunnissa.

Maisema Seineltä. Kuva: Teemu Terttunen.

Toimintaa Suomessa ja Ruotsissa

Bout on toiminut Suomen vesillä yrityksen perustamisesta 2018 asti ja Tukholman alueella Ruotsissa vuodesta 2020.

–  Suomessa venekyytejä tilataan eniten pääkaupunkiseudun saaristossa, ja palvelussa toimii yli sata suomalaista veneen omistajaa, Terttunen kertoo.   

Tavoitteena on nopea kansainvälistyminen. Pariisin myötä yritys suunnittelee uusia ulkomaisia aluevaltauksia.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Eeva Pesonen