Petri Salminen hakee jatkokautta Suomen Yrittäjien puheenjohtajana.
5.10.2021 klo 16:59
Uutinen

Suomen Yrittäjien Petri Salminen ehdolla eurooppalaisen yrittäjäjärjestön johtoon

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen on ehdolla eurooppalaisen pk-yrittäjien kattojärjestön johtoon. – Pk-yrittäjyyden äänen on oltava EU:ssa vahvempaa ja sääntelyn järkevämpää. Unionin on vauhditettava yrittäjyyttä sekä yrittämisen ja omistamisen vapautta, puheenjohtaja Salminen sanoo.

Noin 12 miljoonaa eurooppalaista pk-yritystä edustava SMEunited on EU-edunvalvontayhteistyön järjestö, joka tukee ja edustaa jäsenjärjestöjään eurooppalaisessa edunvalvonnassa. Sen jäsenjärjestöjä ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä edustavat organisaatiot Euroopan unionissa.

– Kattojärjestössä on paljon potentiaalia työn ja yrittäjyyden murroksessa. Tällä vuosikymmenellä Eurooppa kohtaa kasvavia maailmanlaajuisia haasteita. Esimerkiksi talouden toipuminen pandemiasta, digitalisaatio ja ilmastonmuutos haastavat Euroopan kilpailukyvyn, Petri Salminen sanoo.

– Työ- ja yrittäjyysvapauteen liittyvä sääntely edustaa aikaa, jolloin ihmiset työskentelivät valtaosin tehtaissa ja omistus oli keskittynyt. Nyt työskennellään pienemmissä yrityksissä ja globaaleissa verkostoissa, Salminen jatkaa.

Tällä hetkellä Salminen toimii SMEunitedin varapuheenjohtajana ja sosiaaliasioiden valiokunnan puheenjohtajana.

– Yrittäjyyteen liittyvää sääntelyä ja poliittisia päätöksiä tehdään yhä enemmän EU:ssa. Siksi suomalaisten yrittäjien on oltava aktiivisesti edustettuna unionin päätöksenteossa, Salminen toteaa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan SMEunited on järjestölle keskeinen työkalu EU-vaikuttamisessa.

– Yrittäjät toimii aktiivisesti SMEunitedissa, koska sitä kautta pystymme vaikuttamaan yrityksiä koskevaan EU-sääntelyyn. SY:n hallitus on tyytyväinen siitä, että Salmista on pyydetty ehdolle ja hän on käytettävissä, Pentikäinen sanoo.

Salminen kisaa puheenjohtajuudesta romanialaisen ex-elinkeinoministeri Florin Jianun kanssa. Tällä hetkellä SMEunitedin puheenjohtajana toimii aktiiviyrittäjä, ranskalainen Alban Maggiar. Valinta on määrä tehdä joulukuussa.

Toimitus

toimitus(at)yrittajat.fi

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Fakta

Kaksi vuosikymmentä yrittäjänä toiminut Petri Salminen, 40, valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi syksyllä 2020.

Jyväskylässä asuvan Salmisen yritys Salminen & Tikka Oy tuottaa myynnin ja johtamisen kehittämispalveluja sekä myyntihenkilöstön rekrytointia.