Susanna Makaroff - Kuvaaja: Janne Mikkilä, Blick Productions Oy
1.11.2023 klo 08:45
Uutinen

Suunnittelutoimisto Lähde Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on viestintää ja markkinointia tekevän Suunnittelutoimisto Lähde Oy:n yrittäjä Susanna Makaroff.

Yrittäjän nimi

Susanna Makaroff, toimitusjohtaja, viestinnäntekijä, VTM

Yrittäjänä vuodesta?

Perustin yrityksen 2004. Vaihdoin yhtiömuotoa ja yrityksen nimen 2007.

Yhteystiedot

👉 susannamakaroff.com
👉 susanna@susannamakaroff.com
👉 050 3594814

Linkedin: Susanna Makaroff
Instagram: Susanna Makaroff
Twitter: @SusannaMakaroff

Yrityksen toimiala?

Viestintä ja markkinointi

Suunnittelen ja toteutan luovaa, tavoitteellista ja vaikuttavaa viestintää asiakaslähtöisesti, inhimillisellä otteella ja yli 25 vuoden kokemuksella. Tarjoan asiakkailleni vahvaa relevanttia osaamista ja konkarikokemusta viestintään, markkinointiin ja brändäykseen, ydinviestien määrittelyyn sekä luovien sisältöjen tuottamiseen eri kanaviin.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Perustin oman yhden naisen viestinnän suunnittelutoimistoni syksyllä 2004 työskenneltyäni sitä ennen copywriterina useissa helsinkiläisissä mainostoimistoissa. Päätin kokeilla yrittäjyyttä, koska halusin mainonnan suunnittelutöiden rinnalla tehdä viestintää laaja-alaisemmin ja olla enemmän läsnä viisilapsisen uusioperheemme vauhdikkaassa arjessa.

Onneksi uskalsin ja luotin onnistumiseeni. Ensi syksynä tulee 20 vuotta yrittäjänä täyteen!

yrittäjä Susanna Makaroff, Suunnittelutoimisto Lähde Oy

Olen saanut tehdä yrittäjänä superkiinnostavia viestintä- ja markkinointitöitä eri toimialojen tunnetuille suomalaisille yrityksille, startupeille, yhteiskunnallisille toimijoille sekä mainos- ja viestintätoimistoille, ja oppia sitä kautta jatkuvasti uutta. Olen saanut myös olla mukana synnyttämässä ja rakentamassa upeita brändejä sekä tehdä rakastamaani yhteiskunnallista viestintää ja vaikuttamistyötä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Pyrin aloittamaan jokaisen työpäiväni rauhallisesti. Tänä syksynä olen aloittanut monet aamut kirjoittamalla toista kirjaani. Yrittäjänä tämä on ollut mahdollista.

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu Teamseja asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, toimeksiantoihin perehtymistä ja tiedonkeruuta, suunnittelua ja kirjoittamista. Jos töiden aikataulut sallivat, saatan hyvinkin käydä keskellä päivää juoksu- tai kävelylenkillä Espoon rantaraitilla, pyörähtämässä kaupoissa ja kahvilla Ainoassa tai hoitamassa pieniä lapsenlapsiani.

Työpäivieni pituudet vaihtelevat työtilanteen mukaan. Nykyisessä elämäntilanteessani, kun lapset ovat kasvaneet aikuisiksi, voin myös helposti siirtää töitä iltaan ja tehdä niitä myös viikonloppuisin. Tämä on itse asiassa yksi sellainen asia, josta yrittäjyydessä aivan erityisesti tykkään. Voin itse suhteellisen vapaasti vaikuttaa siihen, miten käytän aikaani.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Suunnittelen asiakkailleni brändi-, viestintä- ja somestrategioita, tuote- ja palvelulanseerauksia, viestinnän konsepteja ja kampanjoita. Tuotan sisältöjä eri kanaviin ja eri kohderyhmille. Luon viestejä, tarinoita ja sisältöjä, jotka auttavat asiakkaitani menestymään – ja joihin uskon itsekin.

Suunnittelutyössä lähtökohtanani on aina viestintätoimenpiteen tavoite sekä asiakkaani kohderyhmään kuuluvien ihmisten arjen haasteiden, toiveiden ja tarpeiden ymmärtäminen. Vaikuttava viestintä on yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää – hyvin kiteytettyä, kohdennettua ja viestin vastaanottajaa henkilökohtaisesti koskettavaa.

Erilaiset kirjoitusprojektit vievät nykyään valtaosan työajastani. Kirjoitan asiakkailleni mm. tiedotteita, artikkeleita, asiantuntijablogeja, verkkosivujen tekstejä, esitteitä, yritystarinoita ja yritysvideoiden käsikirjoituksia. Viime vuosien aikana olen tehnyt myös erityisen paljon mediaviestintää.

Homeäidin päiväkirja -kirjan kirjoittaja

Olen kirjoittanut perheeni homekotipainajaisesta, kokemuksistamme ja selviytymistaistelustamme Homeäidin päiväkirja -nimisen tarinallisen tietokirjan, josta WSOY on tänä vuonna julkaissut uudistetun uusintapainoksen.

Kirjan ilmestymisen jälkeen olen tehnyt jo vuosien ajan vapaa-ajallani aktiivisesti home- ja sisäilma-asioihin liittyvää vaikuttajaviestintää, muun muassa Espoon koulut kuntoon -kuntalaisaloitteen ydintiimin viestintävastaavana, tapaamalla kansanedustajiamme ja kuntapoliitikkojamme sekä puhumalla erilaisissa asiantuntijatilaisuuksissa ja yleisötapahtumissa. Olen myös auttanut kokemusasiantuntijana satoja homekodin tai asuntokauppariidan loukussa sinnitteleviä suomalaisia.

Rauhanjärjestö Mothersforpeace ry:n perustaja

Olen myös ideoinut ja järjestänyt Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen Ukrainan tueksi isoja rauhankulkuetapahtumia Helsingissä ja perustanut ystäväni kanssa keväällä 2022 äitien rauhanjärjestön Mothersforpeace ry:n.

Rauhankulkuetapahtumat ovat saaneet runsasta medianäkyvyyttä maamme päämedioita ja -uutislähetyksiä myöten ja niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

Ukrainan itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestetyssä auringonkukkakulkuetapahtumassa (24.8.23) Motherforpeace oli yksi kolmesta pääjärjestäjätahoista Kirkko Helsingissä ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kanssa.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Uskon, että erottaudun olemalla oma itseni – mutkaton ja mukava yhteistyökumppani ja senioritason huippuammattilainen, jonka osaamiseen, työn laatuun ja sanaan voi kaikissa tilanteissa aina luottaa.

Tarjoan viestinnän, markkinoinnin ja mainonnan luovaan ja strategiseen suunnitteluun, brändäykseen ja mediaviestintään poikkeuksellisen vahvaa, monipuolista ja kokonaisvaltaista osaamista.

Miten purat stressiä?

Teen pitkiä kävelylenkkejä Espoon rantaraitilla. Käyn juoksemassa, joogassa, pilateksessa tai Westendin kuntoportailla. Luen paljon erilaista kirjallisuutta ja uppoudun kirjojen tarinoihin. Vietän aikaani ison perheeni kanssa, hoidan pieniä lastenlapsiani ja tapaan ystäviäni. Olla möllötän sohvanpohjalla ja katselen elokuvia ja tv-sarjoja.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Lähes päivittäiset Skibpo-pelit miehen kanssa. Olemme jääneet koukkuun.

Onko sinulla aamurutiineja?

On! Tavakseni on tullut tarkistaa Oura-lukemani heti herättyäni. Syön myös joka aamu tuhdin ja terveellisen aamiaisen, nautin ison kulhollisen vahvaa espressoa soijamaidolla ja luen päivän uutiset kaikessa rauhassa. Usein myös herättelen kehoani uuteen päivään kevyillä venytyksillä ja jumppaliikkeillä.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Käytä ammattitaitoasi ja osaamistasi myös vapaaehtoistyöhön, hyvän tekemiseen ja muiden auttamiseen. Tulet huomaamaan, että hyvän tekeminen lisää hyvinvointiasi ja jaksamistasi yrittäjänä! ❤️

yrittäjä Susanna Makaroff, Suunnittelutoimisto Lähde Oy

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >