7.1.2020 klo 12:22
Uutinen

Suunto esitteli ensimmäisen Google-älykellonsa – tunnistaa yli 70 lajia

Suomessa pääosin valmistettava Suunnon kellot ottavat uuden mallin myötä ison askeleen älykellojen suuntaan.

Kiinalaiseen omistukseen vuosi sitten päätynyt Suunto on esitellyt uuden Googlen käyttöjärjestelmällä toimivan urheiluälykellon Las Vegasin jättimäisillä CES-messuilla. Suunnon kellot kuitenkin valmistetaan ja suunnitellaan edelleen pääsääntöisesti Suomessa.

Uutuus on Suunnon ensimmäinen laite, joka toimii Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmällä. Kyseinen järjestelmä on suunniteltu ensisijaisesti älykellojen mobiilialustaksi.

Suunto 7:ksi nimetty uutuuskello tunnistaa peräti 70 eri urheilulajia, muun muassa joogan. Lisäksi kelloon on sisällytetty 15 offline-tilassa toimivaa karttapohjaa 15:lle eri ulkoliikuntalajille. Kellon kanssa voi käyttää bluetooth-kuulokkeita ja laite tukee luonnollisesti gps-paikannusta ja rannesykkeen mittausta. Kellossa on myös korkeusbarometri ja se on vesitiivis 50 metrin syvyyteen.

Pahimmista kilpailijoistaan Polarista ja Garminista Suunnon uutuus eroaa nimenomaan käyttöjärjestelmällään, joka avaa käyttäjille muun muassa Googlen sovelluskaupan tarjonnan, Google Pay -maksuominaisuuden ja Google Assistant -yhteensopivuuden.

Kansainvälisissä ennakkoarvioissa Suunnon kelloa pidetään varsin kilpailukykyisenä, sillä esimerkiksi Apple Watch ei tarjoa lainkaan offline-karttoja ilman kolmansien osapuolten älykellosovelluksia. Sama koskee Samsungin älykelloja.

Ensiarvioissa kritisoidaan Suunto 7:n akun kestoa, joka jää 12 tuntiin gps-paikannuksen ollessa päällä. Ilman sitä käyttöaikaa yhdellä latauksella on valmistajan mukaan noin 48 tuntia. Toisaalta esimerkiksi Apple Watchia saa ladata vähintään yhtä usein.

Suunto 7 tulee myyntiin 31. tammikuuta 479 euron hintaan.

Kuva: Suunto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi