YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

4.10.2024 klo 08:16
Uutinen

Syksyn henkilövalinnat lähestyvät – Uudenmaan Yrittäjät avaa haun luottamustehtäviinsä

Uudenmaan Yrittäjien luottamushenkilöt antavat toiminnallemme yrittäjien näkemyksen ja äänen. Luottamushenkilötehtävät ovat hieno näköalapaikka ja mahdollisuus vaikuttaa Uudenmaan Yrittäjien toimintaan yrittäjyyden hyväksi.

Uudenmaan Yrittäjät hakee sääntöjensä mukaisesti nyt ehdokkaita aluejärjestön puheenjohtajaksi ja hallituksenjäseniksi 2025-2026 sekä varapuheenjohtajiksi ja talousvaliokunnan jäseniksi 2025.

Löytyykö sinulta visio, osaamista ja sitoutuminen hallituksenjäseneksi?

Uudenmaan Yrittäjien hallitus koostuu osaavista, monenlaisia yrittäjiä ja yhdistyksiä edustavista yrittäjistä. Tähän joukkoon etsimme yrittäjiä, joilla on laaja-alainen katsantokanta sekä selkeä visio järjestön tulevaisuudesta.

Hallitus kokoontuu noin kymmenen vuodessa. Hallituksessa on vaalittu keskustelevaa ja rakentavaa toimintakulttuuria. Tehtäviin haetaan sitoutuneita luottamushenkilöitä. 

Uudenmaan Yrittäjät hakee nyt jäseniä toimikaudelle 2025-26. Hallituksen jäsenen toimikausi on 2 vuotta ja sama henkilö voidaan valita tehtävään enintään kolmeksi peräkkäiseksi kaudeksi. Puolet hallituksen jäsenistämme on erovuorossa.

Puheenjohtajistolta odotetaan enemmän

Uudenmaan Yrittäjät avaa nyt myös haun hallituksen puheenjohtajaksi. Nykyinen puheenjohtaja Mikko Ahtiainen on toiminut tehtävässä yhden kaksivuotiskauden. Tehtävässä on mahdollista toimia kolme peräkkäistä kaksivuotiskautta.

Hallitus valitsee järjestäytymiskokouksessaan keskuudestaan varapuheenjohtajat. Varapuheenjohtajien toimikausi on yksivuotinen. 

Puheenjohtajisto paitsi johtaa hallitusta toimii myös yhdistyksen ja yrittäjyyden kasvoina ulospäin. Löydät tarkemmat tehtäväkuvaukset ja lisätietoa täältä >>

Talousvaliokunta toimii hallituksesta irrallaan

Lisäksi haemme jäseniä talousvaliokuntaan. Talousvaliokunnan jäsenten toimikausi on yksivuotinen ja se valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Talousvaliokunnan jäsenet eivät voi olla Uudenmaan Yrittäjien hallituksen jäseniä. Talousvaliokunta kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa.

Luottamustehtävä on vaativaa ja hauska vapaaehtoistoimintaa

Luottamustehtävien hyvä hoitaminen edellyttää asioihin paneutumista kokousten ulkopuolella ja mahdollisuutta sähköiseen yhteydenpitoon kokousten välillä.

Viime vuosina hallitus on kokoontunut kaksi kertaa vuodessa toimintaa ja päätöksiä laajemmin valmisteleviin seminaareihin, joista toinen on ollut yksipäiväinen ja toinen kaksipäiväinen.

Tehtävistä ei makseta korvauksia, mutta matkakulut korvataan. Kaikkien valittavien henkilöiden tulee olla jäsenenä jossakin Uudenmaan Yrittäjien paikallisyhdistyksessä.

Näin valinnat tehdään 

Hallituksen jäsenet, heidän henkilökohtaiset varajäsenensä ja talousvaliokunnan jäsenet valitsee Uudenmaan Yrittäjien syyskokous 14.11.2024 Porvoossa.

Uudenmaan Yrittäjien vaalivaliokunta tekee ehdotusten, ennakkotehtävien ja haastattelujen pohjalta syyskokoukselle esityksen aluejärjestön hallituksen ja talousvaliokunnan kokoonpanoiksi.

Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan verkkolomakkeella >>. Ehdokkaille lähetetään erikseen ennakkotehtävät.

Vaalimme valintaprosessissa avoimuutta

Ehdokkaat esitellään osoitteessa www.uudenmaanyrittajat.fi 18.10.2024 alkaen.

Tämän jälkeen ehdokkaat voivat tulla esittäytymään aluepalavereihin, joissa valinnat tekevät paikallisyhdistysten edustajat voivat heidät tavata.

Toiminta käynnistyy jo joulukuussa

Valitun hallituksen järjestäytymiskokous pidetään 12.12.2024 Karkkilassa. Hallituskausi alkaa virallisesti 1.1.2025. Talousvaliokunta järjestäytyy maalis-huhtikuussa 2025.

Lisätietoa

Lue lisää >>

Hallitushausta ja -työskentelystä lisätietoja antaa vaalivaliokunnan puheenjohtaja Anne Rantalainen, p. 040 530 6977 s-posti anne.rantalainen@yrittajat.fi

Talousvaliokuntatyöskentelystä ja -hausta lisätietoja antaa aluejohtaja Petri Ovaska p. 050 558 5674 s-posti petri.ovaska@yrittajat.fi