YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

19.8.2024 klo 08:53
Uutinen

Taikuri Sami Paavola | Tmi Sami Paavola ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieraana on taikuri Sami Paavola.

Yrittäjän nimi?

Sami Paavola

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

2005

Yhteystiedot:

www.samipaavola.fi
www.sammiini.fi
📧 taikuri@samipaavola.fi
📞 040 760 4376
instagram: @taikurisami
facebook.com/taikurisami

Yrityksen toimiala?

Viihde / Esiintyvä taide

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Kiinnostuin nuorena taikuudesta TV:n kautta ja vuotta myöhemmin (vuonna 2004) voitin ensimmäisen taikuuden suomenmestaruuteni, josta sain mieleeni, että tästähän voisi saada ihan työn. Aloitin keikkailun viemällä aina verokortin tilaajalle, mutta kun esiintymisiä alkoi olla enemmän oli yrittäjyys selkeä seuraava askel.

Vuonna 2005 perustin toiminimen, jolla edelleen pyöritän liiketoimintaani. Vuosien varrella meriittejä kertyi lisää (kolme taika-alan suomenmestaruutta, erityispalkinto viihdyttävimpänä esiintyjänä taikuuden sm-kilpailuissa ja liuta muita palkintoja niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin kilpailuista). Lopulta vuonna 2017 päätin ottaa härkää sarvista ja siirryin tekemään ainoastaan taikuutta ammatikseni.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Taikurina minulla on hirveän vähän ns. tavallisia työpäiviä. Viikolla päivät kuluvat usein sähköpostien ja tapaamisten parissa, suunnitellessa esityksiä ja harjoitellessa uusia asioita. Varsinaiset esiintymiset ja se muu näkyvä työ keskittyy usein viikonloppuihin. Silloin päiviin kuuluu erittäin paljon autolla ajamista (keikkailen ympäri maan), hauskoja tapaamisia asiakkaiden kanssa, naurua, juhlintaa ja paljon hämmästyneitä ihmisiä.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Esiintyjänä pääsen olemaan mukana ihmisten parhaissa hetkissä ja moninaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa. Tätä työtä näin kauan tehneenä olen päässyt näkemään paljon ja minulle on kertynyt melkoinen verkosto ihmisiä eri puolilta tapahtuma-alaa. Nykyään pyrin auttamaan asiakkaitani esiintymisteni lisäksi muidenkin asioiden kanssa mitä tapahtuman järjestäminen vaatii ja monet asiakkaat myös onneksi uskaltavat myös kysyä vinkkejä ja neuvoja. Kysykää rohkeasti!

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Mielestäni juhlissa on kyse ihmisistä ja ihmisten kanssa minä olen hyvä. Lisäksi minulle on äärimmäisen tärkeää aina varmistaa, että minut tilatessaan asiakkaalla ei varmasti ole mitään jännitettävää siitä, että esityksen kanssa olisi ongelmia. Olenkin kuullut useammalta pitempiaikaiselta asiakkaaltani, että he tilaavat minut, koska se on niin helppoa ja vaivatonta kun ei tarvitse jäädä arpomaan, että mitenhän asioiden kanssa nyt menee.

Miten purat stressiä?

Paras stressin purkukeino on sauna ja ystävien kanssa vietetty aika.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Minulla ei alun alkaen ollut mitään mielikuvaa yrittäjyydestä. Aloin vain tekemään. Myöhemmin on tullut mietittyä useinkin, että olisi ehkä pitänyt vähän suunnitella ja ottaa asioista enemmän selvää, mutta hyvinhän tämä näyttää näinkin menevän.

Onko sinulla aamurutiineja?

Tärkeä aamurutiini tällaiselle ilta-, yö- ja viikonloppuduunarille: Nuku pitkään.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Yrittämisen ja elämäntaidon vinkki, joka on vienyt minut pitkälle:

Ainoat riskit, joita jälkeenpäin kadutaan ovat ne mitä ei oteta.

Taikuri Sami Paavola

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >