30.8.2023 klo 10:35
Uutinen

Talente Consulting Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on rekrytointeihin erikoistuneen Talente Consultingin Managing partner ja Senior consultant Tuija Kinnunen.

Yrittäjän nimi?

Tuija Kinnunen, Managing Partner, Senior Consultant

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

2014

Yhteystiedot?

👉 www.talente.fi
📧 tuija.kinnunen@talente.fi
📞 040 6735262
📍 Toimistot Espoossa ja Lahdessa.

LinkedIn Talente Consulting Oy
Facebook Talente Consulting Oy

Yrityksen toimiala?

Talente on kotimainen rekrytointeihin erikoistunut yritys. Erityisesti suorahaku on vahva osaamisalueemme, mutta teemme myös ilmoitus- ja verkostohakuja. Palveluihimme kuuluvat myös työpersoonallisuusarvioinnit sekä yrityksen muutostilanteissa lakisääteiset uramuutospalvelut (Outplacement). Viime vuosina mukaan on tullut myös kansainvälinen rekrytointi.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Talente syntyi, kun joukko seniorikonsultteja irtaantui Manpower/Experis rekrytointiyrityksestä. Halusimme työskentelemään lähemmäksi asiakkaitamme, tarjota heille parempaa ja yksilöllisempää palvelua ja pitkäaikaista kumppanuutta. Vuosien myötä osa konsulteista on vaihtunut, mutta asiakkaamme ovat onneksemme pysyneet.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivissä on paljon vaihtelua, mutta tyypillisesti tapaan asiakkaitamme joko livenä tai Teamsissä, teen haastatteluja, rakennan long-listoja suorahakuihin ja kontaktoin potentiaalisia kandidaatteja. Työpäivät ovat aika intensiivisiä, joten illalla haluan ulos johonkin liikunnalliseen aktiviteettiin.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Teemme tiimimme kanssa tiivistä yhteistyötä ja etenkin korona aikana oli tärkeää olla yhteyksissä päivittäin, kun f2f kontaktit olivat vähissä. Asiakkaiden kanssa meillä on läheiset ja pitkäaikaiset suhteet ja tietysti aina virkistävää saada uusia asiakkaita ja tutustua heidän toimintaansa. Vastuullisuus ja inkluusio ovat viime vuosina nousseet tärkeiksi teemoiksi asiakkaidemme kanssa ja mekin yrityksenä pyrimme kohtelemaan kaikkia hakijoitamme yhdenvertaisesti.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Tärkeintä on ollut tuottaa asiakkaalle laatua, mikä rekrytoinnissa tarkoittaa sitä, että löytää asiakkaalle juuri oikeanlaiset osaajat. Teen paljon työtä tämän eteen. Prosessimme on hiottu niin, että tämä toteutuu.

Miten purat stressiä?

Talvisin hiihdän ja kesällä pelaan golfia ja pyöräilen. Vaellusretket ovat myös perheemme harrastus, viimeksi kesällä kävimme Lofooteilla. Minulla on myös pieni kasvihuone. Perheeseemme on tulossa myös syksyllä koira, joten lenkkiseuraa on sitten luvassa tuleviksi vuosiksi.

Lofootit

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olin jo aiemmin toiminut yrittäjänä, joten tiesin, mihin ryhdyn. Parasta on ollut tietty vapaus, mutta toisaalta taas työn määrä on välillä yllättänyt. Tärkeää on huolehtia omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Olen hieman koukussa yhteen kännykkäpeliin.

Onko sinulla aamurutiineja?

Hesari, puuro ja kahvi sekä kevyt aamujumppa terassilla.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Säilytä intohimo työn tekemiseen. Välillä on hyvä tarkastella omaa toimintaa kriittisesti ulkopuolelta. Pidä omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolta.

Tuija Kinnunen, Talente Consulting Oy

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >