Tampereen kaupungin rekrytointipalveluiden koordinaattorit tarjoavat tamperelaisyrityksille konkreettista apua osaavan työvoiman löytämiseen. Tiimipalaverissa mukana Sami Heikkilä, Janne Kaakinen, Jenni Tuviala, Katariina Penttilä, Jenny Uski ja Titta Keisala. Kuva: Sanna Orbinski
24.6.2024 klo 08:00
Uutinen

Tampereen kaupunki panostaa henkilökohtaiseen työnantajapalveluun

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ovat tehostaneet yrityksille tarjottavia rekrytointipalveluita. Henkilökohtaiset yhteydenotot ja palvelujen esittely paikan päällä ovat osoittautuneet tehokkaiksi keinoiksi luoda ja vahvistaa yritysasiakassuhteita.

Osaavan työvoiman saatavuuteen liittyvät haasteet rajoittavat yritysten liiketoiminnan kehittämistä sekä niiden kasvua ja menestystä. Oikeanlaisen osaamisen etsiminen monikanavaisesti ja hakijoiden runsas määrä haastavat pientä työnantajayrittäjää, jolla ei ole resursseja laajaan rekrytointiin. Aina ei myöskään osaaminen ja tarpeet kohtaa. Tämän vuoksi tapahtunut epäonnistunut rekrytointi on ikävää sekä työnhakijalle että työnantajalle.

Työ- ja elinkeinoministeriön maaliskuisen raportin mukaan työvoimapulaa on nykyisin erityisesti sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Määrällistä työvoimapulaa on lisäksi muun muassa varhaiskasvatuksessa, myyntitehtävissä, suojelu- ja vartiointityössä sekä ohjelmistoalalla.

Tampereen kaupunki on sitoutunut tarjoamaan laadukasta ja henkilökohtaista palvelua alueen työnantajille ja auttaa heitä löytämään sopivat työntekijät monenlaisiin tarpeisiin.

Konkreettista apua osaavan työvoiman löytämiseen

Tampereen kaupungin rekrytointipalvelujen 10 hengen koordinaattoritiimillä on yritysasiakassalkussaan noin 2000 yli kolme henkilöä työllistävää yritystä Tampereelta. Rekrytointikoordinaattorien laaja palvelutarjotin sisältää muun muassa työpaikkailmoitusten laatimisen, soveltuvien ehdokkaiden etsimisen, esihaastattelut ja ehdokasesittelyt sekä rekrytointiin liittyvien tukien konsultoinnin. Näiden lisäksi tarjolla on rekrytointivideoita, koulutusratkaisujen konsultointia, kesätyöseteleitä ja Kesäduuni-ilmoitusalusta. Kaupunki tiedottaa myös muista yrityspalveluista ja järjestää tarvittaessa erillisiä yhteydenottoja.

–  Yritykset ovat arvostaneet erityisesti henkilökohtaista palvelua ja paikan päällä tapahtuvaa palveluesittelyä. Ehdokasesittelyt ovat suosittuja, sillä yritykset säästyvät kymmenien hakemusten käsittelyltä, kertoo tiimiesihenkilö Sami Heikkilä.

Myös työpaikkailmoitusten laatiminen ja rekrytoinnin tukien konsultointi ovat herättäneet suurta mielenkiintoa työnantajien keskuudessa.

Hiljainen haku säästää työnantajan aikaa

Hiljainen haku on palvelu, jossa työtehtävää ei ilmoiteta julkisesti, mutta se esitellään soveltuville työnhakijoille heidän koulutuksensa, kokemuksensa tai kiinnostuksensa perusteella. Esihaastatellut ehdokkaat esitellään työnantajalle, joka tekee päätökset haastattelujen tai palkkaamisen suhteen.

Rekrytointipalvelujen toimintamalli on tarkoitus jäädä pysyväksi, sillä vuoden vaihtuessa 2025:een työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle, mikä laajentaa yrityspalveluiden tarjontaa.

–  Tänä vuonna on järjestetty jo yli 600 yritystapaamista ja käyty useita satoja puhelinkeskusteluja. Tiimi on esitellyt satoja ehdokkaita eri toimialoille ja erilaisiin vaatimustason tehtäviin, kertoo Heikkilä.

Henkilökohtaiset yhteydenotot ovat osoittautuneet tehokkaiksi tavoiksi luoda vahvoja suhteita paikallisiin yrityksiin ja auttaa heitä monipuolisesti erilaisissa rekrytointitarpeissa.

–  Rekrytointikoordinaattorit palvelevat yrittäjiä läpi kesän, joten heidän kanssaan voi jo ennakoida loppukesän ja syksyn työntekijätarpeita, muistuttaa Heikkilä.

Työnantajat voivat olla yhteydessä koordinaattoreihin jo rekrytoinnin suunnitteluvaiheessa. Koordinaattorit voivat auttaa työpaikkakuvauksen suunnittelussa ja tarkentamisessa sekä esitellä ehdokkaita monenlaisiin tehtäviin. Rekrytointipalvelu on ensisijaisesti suunnattu yrityksille, mutta tiivis yhteistyö työnhakijoita palvelevien asiantuntijoiden kanssa varmistaa palvelujen sujuvuuden.

Työnantaja, jos koet, että Tampereen kaupungin rekrytointipalvelut voisivat auttaa sinua, ota yhteyttä: tyonantajat@tampere.fi tai +358 40 580 8811.

Satu Hildén