YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuva: Satu Mali
12.10.2024 klo 20:50
Uutinen

Taneli Ristmeri, koko Suomen Vuoden nuori yrittäjä sanoo nuorille: “Jos joku leimaa sut kotona tai koulussa luuseriksi, niin älä usko siihen”

Suomen Yrittäjät palkitsi Taneli Ristmeren Suomen Vuoden nuorena yrittäjänä Seinäjoen valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä lauantaina 12.10.2024. Taneli Ristmeren perustama Buildie Oy on infra-alan laadunvalvonnan sovellus. Buildie on mullistanut tavan, jolla infrarakentamisen laatu varmistetaan sekä auttanut julkishallintoa soveltamaan vihreän siirtymän periaatteita.

Talonrakentajan perustutkinto liikeidean pohjalla

Taneli Ristmeri perusti yhtiön 24-vuotiaana vuonna 2015 taustanaan ammattikoulusta hankittu talonrakentajan perustutkinto. Uran alkuvaiheilta Tanelille jäi mieleen räikeä piittaamattomuus työmaan laatuvirheitä sekä työturvallisuutta kohtaan. Omasta työtapaturmastaan Taneli kertoo tarkemmin Pirkanmaan Yrittäjien haastattelussa täällä.

Ristmeren liikeideana oli kehittää ratkaisu, jolla urakoitsijan laatuvirheet saataisiin kiinni ajoissa, jotta huonosta laadusta ja kasvavasta korjausvelasta päästäisiin eroon.

Vuoden nuoren yrittäjän palkintosumma on 20 000 euroa ja sen mahdollistaa Yksityisyrittäjäin Säätiö

Buildiestä on kasvanut merkittävä ohjelmistoalan toimija Pirkanmaalla. Tänä päivänä Buildie on valtakunnallisesti suosituin infra-alan laadunvalvonnan sovellus, jota käytetään jo yli 100 kunnassa ja kaupungissa Suomessa. Uusia pelinavauksia on tehty myös Ruotsiin, Tanskaan ja Viroon, mutta vientiä halutaan tehdä maltillisesti ja hallitusti, markkinaymmärrykseen perustuen.

–  Buildien menestyksen salaisuus on ollut se, että me ollaan hyvin pitkäjänteisesti tehty tätä, pidetty aina missio ja visio vahvasti fokuksessa, mutta sitten samaan aikaan me ollaan oltu tosi sitkeitä, Taneli Ristmeri kertoo.

–  Tää Vuoden nuori yrittäjä tunnustus on ollut tosi magee saada, koska nyt me saadaan rakentamisen laatuongelma aidosti valokeilaan. Mulla on sellainen terveinen aloittaville yrittäjille, että älkää liikaa miettikö, se tulee olemaan tosi vaikeeta, mutta antakaa palaa vaan, Taneli Ristmeri sanoo.

Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi kommentoi jäsenyrittäjän saamaa tunnustusta:
–  Buildie on hieno esimerkki siitä, mikä yhteiskunnallinen vaikutus yrittäjyydellä on Suomessa. Ensin on tunnistettu selkeä tarve työturvallisuuden parantamiseen ja infrarakentamisen korjausvelan ennaltaehkäisyyn ja sen jälkeen lähdetty rohkeasti luomaan innovatiivista, uutta ratkaisua. Taneli ansaitsee tämän palkinnon ja onnittelemme häntä lämpimästi koko Pirkanmaan voimin. Toivotamme samalla kaikki yrittäjät tervetulleiksi Tanelin kotikaupunkiin Tampereelle, jossa pidetään Valtakunnalliset yrittäjäpäivät 24.-25.10.2025. Tapahtumaviikonlopun teemana on kasvu ja menestys.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Eija Ranua