Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jarno Kylmänen/Glad Media
5.9.2024 klo 06:30
Uutinen

Tänään vietetään Yrittäjän päivää – ”Jos on halu, kannusteet ja kyvyt kasvattaa yritystä, se voi myös kasvaa”

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään tänään jo 27. kerran.

5. syyskuuta vietetään perinteiseen tapaan valtakunnallista Yrittäjän päivää. Päivän tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa ja sytyttää nuoriin yrittäjyyden kipinä.

Yrittäjän päivä on kasvanut vuosien mittaan monipuoliseksi valtakunnalliseksi teemapäiväksi, jota vietetään ympäri maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa. Päivän taustavoimana on Yrittäjän päivä -säätiö, jossa ovat edustettuina elinkeinoelämän järjestöt ja toimijat. Säätiön puheenjohtajana ja Yrittäjän päivän liikkeellepanevana voimana toimii yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki.  

Tänä vuonna Yrittäjän päivän teemana on ”Unelmoin, yritän, onnistun”, sillä yrittäminen on rohkeaa unelmoimista, periksiantamattomuutta, uuden luomista, muiden auttamista sekä työn ja työpaikkojen synnyttämistä ja onnistumista. 

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen muistuttaa yrittäjyyden merkityksestä kasvun luomisessa.

–  Suomi tuskailee liian hitaan kasvun kanssa. On hyvä muistaa, että kasvun luovat pitkälti yrittäjät sekä yritysten muut omistajat ja työntekijät. Jos yrittäjällä on halu, kannusteet ja kyvyt kasvattaa yritystään, se voi myös kasvaa. Siksi yrittäjiä pitää kannustaa ja arvostaa, Salminen sanoo. 

Suomen Yrittäjät julkaisi Yrittäjän päivänä Yrittäjägallupin tulokset, joiden mukaan vain 31 prosenttia pk-yrittäjistä kokee, että yrittäjiä arvostetaan Suomessa.

– Valitettavan harva yrittäjä kokee, että yrittäjiä arvostetaan Suomessa. Meillä kaikilla on tässä vielä paljon tehtävää. Tätä on tärkeä korostaa tänään Yrittäjän päivänä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi tuloksia.

Viime vuodet eivät ole olleet helppoja yrittäjille. Koronakriisi, Venäjän aloittama sota Ukrainassa, inflaatio ja vaikeudet taloudessa ovat koetelleet. Siksi moni yrittäjä onkin ollut ahtaalla ja joutunut lopettamaankin. Samaan aikaan on kuitenkin myös menestyviä yrityksiä. 

–  Kun taloudessa on vaikeuksia, myös yrittäjillä on usein vaikeuksia, vaikka vaikeinakin aikoina on aina myös menestyviä yrittäjiä. Taloudessa on nyt merkkejä paremmasta. Se lupaa hyvää myös monille yrittäjille. Nyt on hetki kehittää uutta ja panostaa, puheenjohtaja Salminen kannustaa. 

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus