17.3.2021 klo 12:00
Uutinen

Tapahtuma-alan yksinyrittäjille, freelacereille ja muille toimijoille kerätään varoja elämänlaadun parantamiseen – “Ala on hädässä”

Koronakriisi on ajanut tapahtuma-alan toimijat ahtaalle taloudellisesti ja mielenterveytensä puolesta. Tapahtumateollisuus ja Kotimaanapu on aloittanut Työt kielletty -kampanjan, joka kerää varoja tapahtuma-alalla toimivien ihmisten arjen helpottamiseksi.

Tapahtumat suljettiin hallituksen päätöksellä vuosi sitten. Se jätti monta alan ammattilaista ilman toimeentuloa. Suuri osaa tapahtuma-alan ammattilaisista on yksinyrittäjiä tai freelancer-työntekijöitä.Useat heistä eivät ole saaneet mitään yhteiskunnan tukia, vaan ovat olleet tukijärjestelmien väliinputoajia.

Tapahtumateollisuus ry kertoo, että tuhannet ihmiset ovat ajautuneet vakavaan taloudelliseen kriisiin, joka vaikuttaa myös perheiden arkeen.

Musiikkilehti Rumba kertoo tiedotus- ja mediapalvelu Presshopperin kyselyn tuloksista alan ammattilaisille. Vastaukset ovat karua luettavaa, sillä mielenterveysongelmat, taloudellinen ahdinko ja huoli tulevasta ovat monen arkea. Myös Tapahtumateollisuus on kerännyt alalla toimivien tarinoita, ja niistä välittyy hätä: rahat eivät riitä ruokaan, vuokraan tai laskuihin.

Tapahtumateollisuus ja Kotimaanapu käynnistävät yhdessä Työt kielletty -kampanjan, jossa kerätään ja viedään apua sitä tarvitsevien ihmisten arkeen.

– Tapahtuma-ala on aina ollut mukana, kun yhteiskunnassa tarvitaan hyvää. Olemme auttaneet saamaan huomiota ja keräämään taloudellista apua sitä tarvitseville. Nyt ala on itse hädässä. Tapahtuma-alan kriisin vuosipäivänä haluamme kohdistaa huomion ihmisiin, jotka ovat koronakriisin erityisiä kärsijöitä. He tarvitsevat tukea, Tapahtumateollisuuden puheenjohtaja Pekka Timonen kertoo.

Lahjoitusvaroja käytetään avuntarvitsijoiden auttamiseksi taloudellisesti, tavara- tai ruoka-avun kautta tai muihin välttämättömiin toimiin, joiden avulla vaikeuksissa olevien elämänlaatua halutaan kohentaa.

– Kotimaanavun keräyksellä tuetaan koronaepidemian takia taloudelliseen ahdinkoon joutuneita tapahtuma-alan ihmisiä ja heidän perheitään. Kaikkien avunsaajien tilanne selvitetään ensin paikallisen ammattilaisen toimesta. Nyt meillä jokaisella on mahdollisuus toimia äänettömän hädän puolesta, Kotimaanavun tuottaja Ilkka Kalmanlehto sanoo.

Kotimaanapu vie avun perille jokaiselle henkilökohtaisesti diakoniatyön kautta ympäri Suomea. Apua tarvitsevat ihmiset voivat olla yhteydessä oman paikkakuntansa seurakunnan diakoniatyöhön. Avun saaminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Keräyssivustolle pääset tästä.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva Ville Juurikkala / Työt kielletty -kampanja