YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

TE2025-uudistuksen tavoitteina yritysten kasvu ja alueellinen yhteistyö

ETELÄ-SAVON YRITTÄJIEN VUOSIKOKOUKSEN KANNANOTTO

Etelä-Savon Yrittäjät nostaa esiin, että TE2025-uudistus on ratkaisevan tärkeä alueemme elinkeinoelämälle ja työllisyydelle. Uudistus tuo mukanaan sekä mahdollisuuksia että haasteita, ja on välttämätöntä, että kaikki osapuolet toimivat määrätietoisesti ja yhteistyössä, jotta elinvoimankasvu alueella turvataan.

Etelä-Savo on jakautunut kolmeen työllisyysalueeseen: Savonlinnan seutuun, Mikkelin seutuun sekä Keski-Savon työllisyysalueeseen, johon Pieksämäki kuuluu. On ensiarvoisen tärkeää, että alueemme yhtenäisyys säilyy ja työllisyysalueet tekevät tiivistä yhteistyötä. Yrittäjät eivät tunne kuntien, työllisyysalueiden tai maakuntien rajoja toiminnassaan.

Jokaisen toimijan on varmistettava, että yrityksille tarjotaan aidosti joustavia ja yritysystävällisiä palveluita, jotka tukevat yritysten työllistämisen mahdollisuuksia sekä kasvua ja kehitystä. Alueemme yritykset ovat merkittävä työllisyyden ja elinvoiman lähde, ja niiden kasvun tukeminen on avainasemassa Etelä-Savon taloudellisen kehityksen kannalta. Yrittäjien ääni tulee kuulla ja huomioida, jotta TE2025-uudistus todella vastaa alueemme elinkeinoelämän tarpeisiin.

TE2025-uudistuksen onnistuminen edellyttää tiivistä ja saumatonta yhteistyötä kuntien, työllisyysalueiden ja yritysten välillä. Yritysten äänen on kuuluttava päätöksenteossa ja palveluiden suunnittelussa, jotta uudistus aidosti tukee alueemme elinkeinoelämää ja vastaa yritysten tarpeisiin. On tärkeää, että yrityksiä ei sivuuteta edes silloin, kun käsitellään työllistymisen haasteita henkilöasiakkaiden osalta, sillä juuri yritykset ovat ne, jotka työllistävät työttömät – mukaan lukien ne, jotka muutoin saattaisivat jäädä kuntien vastuulle pitkäaikaistyöttöminä, aiheuttaen merkittäviä kustannuksia kunnille.

TE2025-uudistuksen tavoitteissa on painotettava alueemme elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden vahvistamista sekä yritystoiminnalle että työllistymiselle. Alueen toimijoiden on otettava vastuu siitä, että yhtenäisyys ja yhteistyö ovat etusijalla, kun yhdessä rakennamme vahvempaa, elinvoimaisempaa ja menestyvämpää Etelä-Savoa.

Etelä-Savon Yrittäjät