Teboil-asema
27.9.2022 klo 15:11
Uutinen

Teboil-kauppiaat vetoavat boikotin lopettamiseksi: ”Helppo maali, mutta väärä kohde”

Suomen Teboil-kauppiaat vetoavat asemiin kohdistuvan boikotin lopettamiseksi.

Teboil-kauppiaiden yhdistys julkaisi tiistaina vetoomuksen, jossa toivotaan asemiin kohdistuvan boikotin päättyvän.

– Teboil-boikotin tarkoitus on ollut estää rahan kanavoituminen Venäjän hyökkäyssotaan. Boikotin tarkoitus on kannatettava. Teboil-lipun alla toimivat, yksityisten suomalaisyrittäjien vetämät huoltoasemat eivät silti ole oikeita tai vaikuttavia kohteita boikotin tarkoitusperien edistämiselle, vetoomuksessa todetaan.

– Teboil-asemilla myytävät öljypohjaiset tuotteet ovat pääosin kotimaiselta kumppanilta ja läntisestä Euroopasta. Siksi kauppiaiden on ollut helppo sitoutua noudattamaan EU-päätöstä, jossa luovutaan asteittain venäläisen raakaöljyn ja öljytuotteiden tuonnista Venäjältä. Teboilin pumpulla asiakas saa samasta länsieurooppalaisesta lähteestä ostettua polttoainetta kuin muiden huoltoasemaketjujen asemilla, vetoomuksessa jatketaan.

Kauppiasyhdistyksen mukaan kaikkien yrittäjien kate syntyy autohuollosta, lounas- ja kahvilatarjoilusta sekä muusta sisäkaupasta.

Teboil-huoltamoiden asiakasmäärä laski Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Teboil-kauppiaat ry:n puheenjohtaja Pekka Haapalainen kertoi aiemmin syyskuussa Yrittäjämedioille, että joitakin Teboil-yrittäjiä on vaihtanut toisen ketjun lipun alle. Yrittäjämediat kertoi hiljattain myös sysmäläisestä Teboil-yrittäjästä, joka toimii jatkossa SEO:n väreissä.

Kajaanissa yksi Teboil-asema ajautui aiemmin konkurssiin. Helsinkiläisen Ruskeasuon Teboilin yrittäjät kertoivat jo viime viikolla Helsingin Sanomille, että asema on viimeistä päivää auki tiistaina 27. syyskuuta. Syytä lopettamiselle he eivät ole olleet halukkaita vielä kertomaan. Ylen mukaan Ruskeasuon Teboil jatkaa kylmäasemana. Yle kertoi myös tiistaina hyvinkääläisen Sveitsinhovin Teboilin sulkeutuneen maanantaina 26. syyskuuta konkurssiin hakeutumisen takia.

Teboil-kauppiaat toteavat vetoomuksessaan, että Teboilin omistava Lukoil on tuominnut hyökkäyksen Ukrainaan ja että yhtiön pääjohtaja ja silloinen hallituksen puheenjohtaja erosi sodanvastaisen lausunnon jälkeen tehtävistään. Lukoilin seuraava hallituksen puheenjohtaja kuoli syyskuun alussa pudottuaan sairaalan parvekkeelta.

– Teboil-kauppiaat ovat öljy-yhtiönsä omistuspohjan vuoksi helppo maali, mutta väärä kohde boikotille, vetoomuksessa todetaan.

Teboil-kauppiaiden vetoomuksen ovat allekirjoittaneet myös Liikennepalvelukauppiaat ry ja Suomen Yrittäjät.

Koko vetoomuksen voit lukea täältä.

Toimitus
Toimitus