Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.8.2024 klo 14:43
Uutinen

Tehosta yrittäjän arkeasi – tee itsellesi henkilökohtainen tekoälyassistentti

Miten tekoäly voisi helpottaa yrittäjän arkea? Voisiko se tuoda mukanaan uusia mahdollisuuksia, säästää aikaa ja parantaa työn laatua? Näitä kysymyksiä pääset pohtimaan ja ratkomaan Uudenmaan, Klaukkalan ja Nurmijärven Yrittäjien sekä KaMu Uusimaa-hankkeen järjestämässä koulutusillassa 23. lokakuuta 2024, jossa yrittäjille tarjotaan katsaus tekoälyn hyödyntämiseen arjessa. Illan aikana kuulet, miten tekoälyä voi soveltaa esimerkiksi viestinnässä ja raportoinnissa – ja mikä parasta, opit luomaan oman henkilökohtaisen GPT-assistentin, joka voi tehdä työstäsi entistä sujuvampaa.

Tekoäly – yrittäjän uusi apuri

Tekoäly on termi, joka saattaa kuulostaa tekniseltä ja kaukaiselta, mutta käytännössä se on työkalu, joka voi helpottaa arkeasi merkittävästi. Koulutusillan vetäjänä toimii Jukka Saksi, johtamisen ja viestinnän asiantuntija, joka hyödyntää tekoälyä omassa työssään. Saksin mukaan tekoälyn käyttöönotto ei vaadi korkeaa teknologista osaamista, vaan tärkeintä on avoin mieli ja halu oppia uutta.

Kuvaaja: Jussi Hellsten

– Tekoälystä voi olla hyötyä asioissa, jotka ovat rutiininomaisia, kuten erilaiset raportoinnit, koosteet, tiivistelmät, erilaiset tekstit ja visuaaliset esitykset.

– Erityinen hyöty tulee siitä, että tekoälyn avulla voi säästää aikaa ja saada siten vähennettyä kiireen tunnetta. Lisäksi työn laatua voi parantaa ja saada uusia näkökulmia ja ideoita oman ajattelun tueksi. Itse olen tällä tavalla parantanut omaa työhyvinvointiani, Saksi kertoo.

– Tekoäly on hyvä apuri, mutta yrittäjän asiantuntijuus ja näkemyksellisyys ovat jatkossakin se keskeinen menestystekijä. Tekoälylle ei pidä niitä ulkoistaa.

Oppeja ja oivalluksia käytännön läheisesti

Koulutusillassa pääset kokeilemaan tekoälyä käytännössä omassa työroolissasi. Luvassa on johdanto tekoälyyn, käytännön esimerkkejä ja ryhmätöitä, joissa voit oppia yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Lisäksi saat mahdollisuuden luoda oman GPT-assistentin.

– GPT-assistentti on loppupelissä yksinkertainen tapa saada tekoäly tekemään jokin haluamani tehtävä antamieni ohjeiden mukaisesti. Assistentti voidaan luoda oikeastaan mihin tahansa tehtävään, esimerkiksi itse käytän sitä blogitekstien, uutiskirjeiden ja some-postausten sisältöjen suunnitteluun. Olen ohjeistanut assistenttia tunnistamaan oman kirjoitustyylini, teemani ja viestinnän sävyni, jolloin minun ei tarvitse tehdä kovin paljoa muutoksia teksteihin, joita tekoäly minulle pyynnöstäni ehdottaa assistentin kautta. Periaatteessa samat tehtävät voi tehdä prompteilla, mutta assistentin kohdalla ajan säästö ja helppous tulee siitä, että kun sitä on kerran ohjeistettu hyvin, ei prompteja tarvitse joka kerta miettiä niin syvällisesti, vaan assistenttia voidaan ohjeistaa tekemään vaikka useamman promptin tehtävät peräkkäin, Saksi selvittää.

– Olen koulutuksissa huomannut, että kun tekoälyä testataan ryhmätyön apurina, saadaan kokemus siitä, mitä lähitulevaisuutemme kokoustaminen ja tiimityö tulee olemaan. Tulemme käyttämään tekoälyä työssämme apurina aivan yhtä luontevasti, kun nyt käytämme internettiä tai teamsejä, zoomeja, sekä muita videopalaverisovelluksia, Saksi kertoo.

Tulevaisuus ja tekoäly

Saksi uskoo, että seuraavien viiden vuoden aikana tekoäly tulee integroitumaan yhä enemmän yrittäjien arkeen. Hän korostaa, että vaikka tekoäly tuo mukanaan monia mahdollisuuksia, on tärkeää pitää mielessä myös eettiset ja tietoturvaan liittyvät kysymykset.

– Uskon, että keskeistä on luoda itselle ja yritykseen samaan aikaan utelias ja valpas kulttuuri tekoälyn suhteen. Sitä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti ja olla aktiivinen tiedon hankinnassa, mutta samaan aikaan kuitenkin varmistaa, ettei astu tietoturvaan tai eettisiin teemoihin liittyviin sudenkuoppiin.

Mitä odotat itse eniten Uudenmaan Yrittäjien koulutusillalta?

– Odotan avointa suhtautumista aiheeseen. Lupaan, ettei kukaan joudu noloihin tilanteisiin sen takia, ettei osaa käyttää vielä tekoälyä, vaan keskustelemme, tutustumme ja testaamme tekoälyä rennossa ilmapiirissä, jokainen omista lähtökohdistaan.

Älä siis jää yksin pohtimaan tekoälyn mahdollisuuksia – tule mukaan Klaukkalan Monikkosaliin keskiviikkona 23. lokakuuta ja ota ensimmäinen askel kohti tehokkaampaa ja sujuvampaa yrittäjäarkea. Tekoälyn hyödyntäminen voi olla juuri se työkalu, jota tähän hetkeen kaipaat. Ilmoittaudu mukaan ja hyödynnä tämä tilaisuus oppia uutta kannustavassa ilmapiirissä!

23.10.2024 klo 17.30 – 20.00 Tekoäly apuna yrittäjän arjessa – Ilmoittaudu mukaan tästä >>