YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

27.9.2024 klo 11:38
Uutinen

Tekoäly, sukupolvenvaihdos ja uudet työelämän tuulet – Lohjalla keskustellaan yrittäjyyden tulevaisuudesta

– Muutos on vahva sana. Tänä vuonna se puhutteli.

Muutos pitää sisällään niin mahdollisuuksia kuin uhkia, ja yrittäjät tietävät hyvin, että mahdollisuudet vievät eteenpäin.

– Esimerkiksi ikääntymisen tuomia haasteita ei Suomessa kukaan voi yksin ratkaista, siihen tarvitaan meidät kaikki. Mitä enemmän erilaisia tahoja jututtaa, sitä enemmän itsekin voi saada ahaa-elämyksiä.

Näin Lohjan Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Hotti pohjustaa Uudistuva työelämä; muutosten keskellä kohti tulevaisuuden yrittäjyyttä -tapahtuman teemaa.

Mitä muutoksia yrittämisessä ja työelämässä on, miten ne muuttavat omaa arkea ja mitä mahdollisuuksia niissä on, tätä avaavat kolme puheenvuoroa Lohjalla Laurentius-salissa 6.11. Tilaisuuteen kutsutaan yrittäjät ja sidosryhmät ympäri Uuttamaata.

Autotalo Lohjan tarina – esimerkki muutoksien mahdollisuuksista

Lohjan Autotalo on alueella tunnettu yritys ja iso työnantaja.  Jorma Mattinen osti yrityksen kuusikymppisenä vuonna 2011, jo silloin ajatuksenaan sukupolvenvaihdos. Nyt takana on sukupolvenvaihdos, yrityksen kasvattaminen ja tuore yrityskauppa. Yrityksen toimintaa ja tarinaa avaa sen entinen toimitusjohtaja Juhani Mattinen.

TE-palvelut ja yrittäjän arki

TE-palvelut organisoituvat ensi vuoden alusta lähtien kuntien alaisuuteen. Mitä tämä tarkoittaa yrittäjälle? Missä vaiheessa uudistusta nyt ollaan ja mitä vuodenvaihteessa on odotettavissa? Ida Törnroos tulee pitämään lyhyen tietoiskun ajankohtaisesta tilanteesta.

Miten tekoäly muuttaa yrittäjyyttä

Tekoälyn muutosvoima on valtava. AI Finland on verkosto, joka kokoaa tekoälytoimijat yhteen. Sen vetäjä Karoliina Partanen tulee jakamaan näkemystään, miten tekoäly työelämää muuttaa.

– Pyrimme nostamaan Suomen ja suomalaisyritysten tavoitteita tekoälyn mahdollisuuksien valjastamisessa. Monilla aloilla tekoäly tulee tuomaan kilpailuetua, jota ilman on mahdoton pärjätä 5-10 vuoden päästä, Partanen sanoo.

Verkostoitumista varten ohjelmassa on puheenvuorojen lomassa pari verkostoitumistaukoa. Pääset vaihtamaan ajatuksia, jakamaan kokemuksiasi ja katsastamaan mahdollisia uusia kumppaneita.

– Oma aktiivisuus on tärkeintä. Tittelit pois, ketä tahansa voi jututtaa ja tyhmiä kysymyksiä ei ole – olemme saman asian äärellä kaikki, Hotti kannustaa.

Ajatusten myllytystä jatkaa paneelikeskustelu.

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille.  Pääset ilmoittautumaan mukaan täältä >>

Lohjan Yrittäjät on alueensa vaikuttamisen ytimessä

Lohjan Yrittäjät on yksi Uudenmaan Yrittäjien vanhimmista, suurimmista ja aktiivisimmista yhdistyksistä. Kun kunnassa ryhdytään johonkin, Lohjan Yrittäjiltä kysytään kantaa säännöllisesti.

– Vähän on liikaakin tekemistä. Ollaan monessa mukana. Nyt meneillään on kaavamuodostumista, hankinnoista keskustelua, Pasi Hotti kertoo.

– Uskottavuus vahvistunut vuosien varrella, ja alkaa nyt kantaa satoa. Ollaan ytimessä.