YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

17.9.2024 klo 14:09
Uutinen

Tiskaajasta ravintoloitsijaksi

Deli China -ravintolan yrittäjä Tiina Turunen on nähnyt, kuinka suomalaiset ovat tottuneet mausteisiin ja kuinka vanhempiensa kanssa lapsena ravintolassa käyneet asiakkaat tuovat nyt omia lapsiaan syömään.

Tiina Turunen ei haaveillut ravintola-alasta, kun hän 16-vuotiaana tuli tiskaajaksi joensuulaiseen Deli China -ravintolaan. Turunen lähti opiskelemaan kasvatustiedettä, mutta kiinalainen ravintola vei hänet mukanaan, ja hän eteni lopulta ravintolapäälliköksi.

Työskenneltyään ravintolapäällikkönä kolme vuotta Turuselle avautui mahdollisuus yrityksen ostoon. Asia oli vuorokaudessa päätetty. Nyt Turunen on ollut yrittäjänä seitsemän vuotta.

– Ajattelin, että jos rahoitus onnistuu, niin lähden tähän.

Deli China on yksi Suomen vanhimmista kiinalaisista ravintoloista. Sen maut ovat pääosin kiinalaista, thaimaalaista ja vietnamilaista alkuperää, raaka-aineet paikallisia. Kestosuosikkeja ovat kanaruuat ja itse tehdyt kevätrullat.

Turusen uran aikana kasvis- ja vegaaniruokavaliot ovat lisääntyneet.

– Olen myös huomannut, että ihmiset syövät nykyään mausteisempaa ruokaa.

Deli China työllistää kuusi vakituista työntekijää sekä joitain kiireapulaisia. Ravintola sai hiljattain Arvostettu työpaikka -sertifikaatin. Se myönnetään vuosittain yrityksille, joiden työntekijäkokemus on keskitasoa korkeampi.

– Meillä on huippuporukka. Suurin osa työntekijöistä on ollut meillä pitkään, Turunen kiittelee.

Myös moni asiakas on kulkenut mukana kauan.

– Jotkut asiakkaista ovat jo lapsena käyneet täällä perheineen. Nyt he tulevat tänne omien lastensa kanssa.

Kuva ja teksti:
Tea Ikonen