YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Tisleestä saa pontikkaa, mutta toki paljon muutakin
Tampereen Tullin alueen ravintolatarjontaan räsähti huhtikuun loppupuolella uutta eloa, kun Tullinaukion laidalle, Tullintorin pohjoispäätyyn avasi upouusi Gastrobar Tisle. Kuten nimikin antaa olettaa, uutuuspaikan juomatarjonta nojaa vahvasti tislaamokulttuurin saloihin. Juomapuolen valikoima koostuu erilaisista itse maustetuista pontikoista sekä laadukkaista tisleistä läheltä ja kaukaa.
Gastrobarin taustayhtiö Tullin ravintolat Oy koostuu ravintola-alan kokeneista tekijöistä. Taustalta löytyvät viime vuonna yhteistyönsä aloittaneet Tullikamarin Pakkahuone & Klubi sekä Brocco Catering. Gastrobarin pontikka-sommelier Sami Kulmala kertoo, että aallonharjalla oleva vaihtuvuus ja innovatiivisuus näkyvät tisleiden, oluiden sekä viinien valikoimassa.
– Laajan tisletarjonnan lisäksi olen erityisen ylpeä meidän erilaisten itse maustettujen pontikoiden valikoimasta. Sen päälle olemme panostaneet vahvasti myös alkoholittomien tuotteiden tarjontaan, Kulmala kertoo.
Keittiöstä löytyy kokeneita konkareita
Päivällä Tisle palvelee asiakkaita laadukkaalla lounaalla, ja iltaisin keittiö taipuu sitten rennon ruoan pariin.
– Tisleen keittiön keskipisteessä ovat paikalliset sekä pohjoismaiset raaka-aineet maailman makujen ympäröiminä. Senkin Tisle takaa, että ruokalistan makumaailma juttelee sujuvasti Tisleen pontikkapohjaisten drinkkien kanssa ja itse maustetut pontikat seuraavat ravintolan ruokatuotetta sesonkien mukaan.
– Keittiöön meillä on ladattuna paljon osaamista. Ydintiimin muodostaa monista ravintoloista sekä muun muassa kokkimaajoukkuees ta tuttu keittiömestari Jarmo Räisänen yhdessä Tammelantorin laidoilla tutun kalakokin Jukka Salmelan kanssa, Gastrobar Tisleen yrittäjä Janne Salonen kertoo.
Sopivasti auki kisojakin ajatellen
Ravintolapäällikkö Johanna Graykowski toivottaa kaikki asiakkaat tutustumaan ja myöntää odottelevansa vilkasta kesäsesonkia.
– Tarjoilemme arkisin lounasta, ja iltaisin meille voi puolestaan tulla nauttimaan cocktaileja, tai vaikka piipahtaa syö mässä gastrobarin antimia, Graykowski listaa.
Kevään etenemisen myötä entistä houkuttelevammaksi vetonaulaksi noussee myös kesäterassi. Se täydentää mukavasti 100-paikkaisen ravintolatilan asiakaspaikkamäärää. Siitäkään tuskin on haittaa, että tämän lehden ilmestyessä Tampereella pelataan jääkiekon MM-kisoja. Pelien kehdosta Tampere Arenalta ei joudu kovin kummoista askelmäärää ottamaan päästäkseen Tislen tiloihin.
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 10.5.2022
Kuva: Markku Makkonen
Ville Kulmala