Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

26.8.2024 klo 08:05
Uutinen

Toimitusjohtaja Esa Kinnusen terveiset: Suomen Yrittäjien kansainvälistymismatka Tukholmaan

Teimme elokuussa isolla noin 60 hengen joukolla luokkaretken Tukholmaan kuulemaan ja oppimaan yrittäjyydestä meidän rakkaassa naapurimaassa.

Tapasimme Tukholmassa ensimmäisenä päivänä Timbron, joka on paikallinen ajatushautomo, ja sen missiona on edistää jokaisen kansalaisen elinkeinovapautta.

Tämän jälkeen vietimme ikimuistoisen alkuillan Suomen Suurlähetystössä, josta opimme sen olleen suunniteltu Suomen hallituksen pakopaikka Toisen maailman sodan aikana, jos Venäjä olisi valloittanut kotimaamme.

Toisena päivänä tapasimme Företagarna:n, joka on sisaryhdistyksemme Ruotsissa toimien hyvin samankaltaisella missiolla, strategialla, jäsenistöllä ja rakenteella. Iltapäivällä tapasimme vielä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, jonka päätehtävänä on tukea suomalaisten yrittäjien ja yritysten laajentumista ja operointia Ruotsin markkinoilla.

Muutamia ajatuksia ja oppeja jäi matkalta mukaan kuten:

  • Ruotsin talous on huomattavasti paremmassa tilassa kuin omamme ja ero ilmeisesti vain kasvaa tulevina aikoina. Toisaalta Ruotsilla on taloudessa ja yrittämisessä jatkossa hyvin samankaltaisia haasteita ratkaistavaksi kuten meilläkin. Yleisesti ottaen ja kaikilla tasoilla vuoropuhelu toimii paremmin yritysten ja työntekijöiden välillä Ruotsissa.
  • Maahanmuuttajien osalta Ruotsi on ollut menneinä vuosikymmeninä huomattavasti vastaanottavaisempi kuin kotimaamme. Nykyisenä haasteena maahanmuutossa on uusimpien tulijoiden liki olematon koulutustaso (jopa lukutaidottomuus), joka käytännössä estää työllistymisen.
  • Hämmentävin ja uusin tieto minulle henkilökohtaisesti oli kasvava korruptio Ruotsissa, joka on noussut jo sellaisiin mittasuhteisiin, että sen kitkeminen nopeassa tahdissa on osoittautunut merkittäväksi haasteeksi.

Kirjoittaja:
Esa Kinnunen
Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja


Ps. Merkkaa kalenteriisi 3.10., jolloin aiheena on:

Turvallisuus ja varautuminen – mitä yrityksissä tulisi juuri nyt tehdä

Turvallisuudesta ja varautumisesta puhutaan nyt poikkeuksellisen paljon – mediassa, politiikassa, yritysten johtoryhmissä ja kahvipöydissä. Syy on selvä: Nyt tapahtuu paljon poikkeuksellisia asioita ja useat aiemmin pohditut turvallisuusuhkat ovat muuttuneet todeksi.

Järjestämme yhteistyössä Jarno Limnellin ja Työeläkeyhtiö ELO:n kanssa maksuttoman tapahtuman aiheeseen liittyen.
👉 Varaa kalenteriisi siis torstai 3.10. klo 8.30- ja tule kuulemaan ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta ja siitä mitä yrityksissä tulisi varautumisessa tehdä juuri nyt.
Kutsun saat sähköpostiisi syyskuussa.