Kirsi Korenius.
Kuva: Jaana Tihtonen
2.11.2023 klo 19:20
Uutinen

Tunnustusta käsityö- ja kivijalkayrittäjyydelle – Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2023 on Kaunis Morsian -hääpukuliikkeen Kirsi Korenius

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2023 -palkinnon voittajaksi julkistettiin 2.11.2023 lähes 30 vuotta käsityö- ja kivijalkayrittäjänä toiminut Kirsi Korenius. Korenius omistaa Helsingin Kalevankadulla sijaitsevan Kaunis Morsian -hääpukuliikkeen.

Kaunis Morsian -hääpukuliike on valmistanut ja myynyt hääpukuja Helsingin ydinkeskustassa jo vuodesta 1967. Yritys on toiminut samassa paikassa Kalevankadulla sen perustamisesta lähtien. Myymälässä on oma ompelimo, jossa on valmistettu hääpukuja sekä tehty hääpukuihin korjausompelua aivan liiketoiminnan alusta alkaen. Nykyinen omistaja Kirsi Korenius osti liiketoiminnan vuonna 1995.

Koreniuksen yritys myy vain merkkituotevalmistajien aitoja hääpukuja. Tuotteet ovat korkealaatuisia ja klassisen tyylikkäitä. Korenius pitää tärkeänä, että hänen myymänsä tuotteet kestävät aikaa, ja valittu linja onkin kantanut yli vaikeiden aikojen, kuten laman ja korona-ajan.

Kaunis Morsian -liikettä voidaan pitää edelläkävijänä recycling-häämuodissa. Korenius on lähes 30 vuoden ajan hyödyntänyt myymättä jääneitä pukuja muokkaamalla ja yhdistelemällä niistä uusiohääpukuja.

– Käsityöläisyys on minulle identiteetti – olen aina halunnut tehdä käsilläni. Kun ostin tämän yrityksen, tein myös oman malliston. Näitä itse tekemiäni pukuja on tullut vastaan myöhemmin, eli ne on tehty alun perin äidille ja seuraavaksi ne muokataan sopimaan tyttärelle, Korenius kertoo.

Koreniuksen mukaan hääpukuala valitsi hänet, ja työtään hän kuvaakin kutsumusammatiksi.

– Morsiuspukuyrittäjyys on onnellisten ihmisten kauppaa.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto

Yrittäjäjärjestö haluaa korostaa Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinnolla yksinyrittäjyyden merkitystä. Palkinto on vähintään viisi vuotta toimineelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus, ja palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomiota siihen, että yrittäjän talous on kunnossa, liiketoiminnasta löytyy jotakin omaperäistä ja asiakastyytyväisyys on erinomaista.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2023 -palkinnon voittajan valinnassa arvostettiin Koreniuksen pitkäkestoista uraa kivijalkayrittäjänä, kykyä selvitä erikoisliikkeenä haastavista ajoista sekä ekologista liiketoimintaa.

– Yksinyrittäjyyden kasvu on suomalaisen työelämän merkittävä muutos, ja yhä useampi työllistää jossain vaiheessa itse itsensä. Haluamme tällä palkinnolla nostaa esiin näitä upeita osaajia pääkaupungissamme, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen kertoo.

– Kirsi Korenius on onnistunut luomaan itselleen pitkän uran kivijalkayrittäjänä ja käsityöläisenä. Hän on pystynyt kannattelemaan yritystään haastavinakin aikoina, nojaten laadukkaisiin, aikaa kestäviin tuotteisiin ja erityisesti omaan, vahvaan osaamiseensa, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala toteaa.

Yksinyrittäjäpalkinto jaettiin 2.11.2023 Helsingin Yrittäjien kuuden paikallisyhdistyksen yhteisessä vuosikokoustapahtumassa.

KIRSI KORENIUS

YRITYS Morsiusasujen erikoisliike Kaunis Morsian
PERUSTETTU Yritys siirtyi vuonna 1995 yrityskaupan myötä Koreniukselle. Yritys on perustettu alun perin jo vuonna 1967, ja on toiminut siitä lähtien samassa kivijalkatilassa Helsingin Kalevankadulla.
LISÄTIETOA YRITYKSESTÄ kaunismorsian.fi

KUVA Jaana Tihtonen