Jokiranta huhtikuussa. Kuvaaja: Mika Kurkilahti
27.5.2024 klo 15:36
Uutinen

Turun kaupungin ja Turun Yrittäjien yhteisellä elinvoimalupauksella edistetään yrittäjämyönteistä ilmapiiriä sekä Turun veto- ja pitovoimaa

Turun kaupunki ja Turun Yrittäjät ovat yhdessä laatineet valtuustokauden loppuun asti voimassa olevan elinvoimalupauksen. Elinvoimalupauksessa sovitaan yhteisistä tavoitteista elinvoiman edistämiseksi sekä yritysten toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

– Turku kasvaa nyt ennätyksellistä vauhtia, ja kasvavan kaupungin tarpeisiin pitää pystyä vastaamaan samalla kun Turku pyrkii hiilineutraaliksi kaupungiksi vuoteen 2029 mennessä. Yritykset ovat avainasemassa paitsi hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisessä myös kaupunkien hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Kestävä kasvu luodaan yhteistyössä, sillä ilman yrittäjien ja yritysten riskinottoa, investointeja ja työllistämisvaikutuksia ei mikään maa tai kaupunki voisi menestyä ja saavuttaa tavoitteitaan, Turun pormestari Arve korostaa.

Kuntabarometri-kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Tuoreen kuntabarometrin tulosten perusteella Turun kaupungin elinkeinopolitiikka on parantunut ja Suomen suurimmista kaupungeista ollaan hyvissä asemissa.

– Elinvoimalupaus tukee hyvin vauhtiin saatua yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Kuten kuntabarometrikin osoittaa, on asioita saaut kehitettyä, ja järjestönä olemme nyt mukana kehittämässä Turun elinvoimaa ja yrittäjäystävällisyyttä monesta eri näkökulmasta, nostaa Turun Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Rantanen.

Aktiivista vuoropuhelua ja elinvoiman vahvistamista

Elinvoimalupauksen sisältöä on kevään 2024 aikana valmisteltu yhteistyössä Turun kaupungin elinvoiman palvelukokonaisuuden sekä Turun Yrittäjien kesken. Elinvoiman vahvistamisen toimenpiteet liittyvät muun muassa yritysten kokonaispalvelutarpeen huomioimiseen, aloittaviin yrityksiin, kansainvälisyyteen, matkailuun, tontteihin sekä vihreän siirtymän edistämiseen.    

Elinvoimalupaus uusitaan 2025 kunnallisvaalien jälkeen seuraavan vaalikauden ajaksi.

– Elinvoimalupauksen vaikuttavuutta mitataan yritysmäärien, yritysten liikevaihdon ja henkilöstön ennustetietojen sekä työpaikkaomavaraisuuden kautta. Kaupungin elinvoima perustuu konkreettisiin tekoihin ja tiiviiseen yhteistyöhön kaupungin, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten välillä. Turku sitoutuu tukemaan ja kannustamaan yrittäjyyteen, sekä luomaan vahvoja verkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia, jotka edistävät liiketoiminnan kasvua ja innovaatioiden kehittämistä, kertoo Turun kaupungin elinvoimajohtaja Vesa Palander.

Lue Turun kaupungin tiedote kokonaisuudessaan täältä ja yhteinen elinvoimalupaus täältä.