YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

21.10.2024 klo 18:55
Uutinen

Uudenmaan omistajanvaihdostapahtumat Raaseporissa, Mäntsälässä ja Karkkilassa

Omistajanvaihdos – olipa se yrityskauppa tai vaikka sukupolvenvaihdos – on monelle Uudenmaan alueen yrittäjälle ajankohtainen asia lähivuosina. Uudenmaan Yrittäjien tilaisuudet Raaseporissa 4.11.2024, Mäntsälässä 5.11. ja Keravalla 7.11.2024 tarjoavat sinulle mahdollisuuden saada konkreettisia asiantuntijoiden neuvoja omistajanvaihdoksen suunnitteluun, rahoitukseen ja verotukseen. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Kauppa käy – oikealla hinnalla

Omistajanvaihdos on usein pitkän suunnittelun, strategian ja neuvottelujen tulos. Raha on silti keskeinen tekijä kauppojen syntymisessä.

Finnveran rahoituspalvelut voivat olla ratkaisevia etenkin, kun sukupolvenvaihdoksia toteutetaan perhepiirissä tai yrityksen ulkopuolinen henkilö ostaa toimivan liiketoiminnan. Rahoitusjärjestelyt voivat tehdä siirtymästä sujuvamman ja varmistaa yrityksen jatkuvuuden myös kaupan jälkeen.

On tärkeää, että yrityskaupan osapuolet näkevät toinen toistensa lähtökohdat: ostaja arvioi yritystä usein sijoituksena, joka pohjautuu liiketoiminnan tuottopotentiaaliin, kun taas myyjä voi nähdä yrityksensä käyttämiensä työtuntien ja omistautumisen kautta. Näiden erojen ymmärtäminen auttaa löytämään yhteisen sävelen ja realistisen kauppahinnan.

Verotus ja huojennukset ratkaisevassa roolissa

Omistajanvaihdoksen verotus on yrittäjien toivoma aihe Uudenmaan Yrittäjien koulutuksiin. Fennolaw tuo tapahtumissa esille verotuksen sudenkuopat ja auttaa yrittäjiä ymmärtämään, miten sukupolvenvaihdoshuojennuksia ja muita verotukseen liittyviä keinoja voidaan hyödyntää, jotta kauppa toteutuu mahdollisimman edullisesti. Verotus voi usein olla ratkaiseva tekijä siinä, miten omistajanvaihdos kannattaa toteuttaa.

Varainsiirtovero ja arvonlisävero vaikuttavat sekä ostajan että myyjän asemaan. Hyvä suunnittelu ja asiantunteva neuvonta ovat myös tässä ratkaisevassa roolissa.

Maksutonta omistajanvaihdosten perusneuvontaa on tarjolla kaikille – maaseudun yrityksille myös omaa neuvontaa

Omistajanvaihdosten tukemiseksi käytetään myös julkisia varoja, jotta elinkelpoiset yritykset voivat jatkaa toimintaansa ja työpaikat säilyvät.

Pro Agrian asiantuntijat esittelevät, millaista tukea on tarjolla ja kenelle se on suunnattu.

EU:n maaseutu-ohjelman osarahoittama “Kasvua ja menestystä uusiutumalla” -hanke tukee Uudenmaan Yrittäjien tilaisuuksia sekä Pro Agrian maksutonta omistajanvaihdosneuvontaa maaseudun yrityksille.

Omistajanvaihdos on mahdollisuus, joka vaatii rohkeutta

Yrityksen oikea-aikainen myynti voi olla taloudellisesti kannattavaa ja antaa myyjälle mahdollisuuden keskittyä muihin elämänvaiheisiin tai uusiin haasteisiin. Yrityksensä myyvän yrittäjän on tärkeää varmistaa, että omistajanvaihdos sujuu ilman turhia viiveitä. Siksi omistajanvaihdoksen suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, ja siinä on hyödyllistä hyödyntää alan asiantuntijoiden apua.

Monille yrityksen jatkajille omistajanvaihdos on kuin hyppy liikkuvaan junaan – yrityksen asiakaskunta, brändi ja liiketoiminta ovat jo vakiintuneita. Tämä tuo uuden yrittäjän eteen hyviä mahdollisuuksia kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa edelleen.

Tervetuloa mukaan kuulemaan tarjolla olevista mahdollisuuksista ja tapaamaan asiantuntijoita! Katso tapahtumien tiedot täältä >>