12.4.2023 klo 14:01
Uutinen

Uudesta nimestä lisävirtaa

Enon Yrittäjät ry:n nimi vaihtui alkuvuodesta Pielisjoen Yrittäjät ry:ksi.

Joensuussa entisen Enon kunnan alueella toimiva Enon Yrittäjät ry päätti viime vuoden lopussa pidetyssä vuosikokouksessaan muuttaa nimensä Pielisjoen Yrittäjät ry:ksi. Muutos astui voimaan maaliskuun alussa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Sari Huovinen kertoo saaneensa vanhasta nimestä jonkin verran palautetta alueen noin 50 jäsenyrittäjiltä. Kun asia nousi jälleen vuosi sitten esille, päätti yhdistys järjestää nimestä kilpailun, ja ehdotuksia läpikäydessä eniten kannatusta sai Pielisjoen Yrittäjät.

– Nimen haluttiin kuvaavan jäsenyritysten toiminta-aluetta, ja tästähän tuo Pielisjoki virtaa läpi. Nimessä on myös ”joen”, jonka voi ajatella viittaavan siihen, että olemme osa Joensuuta. Uusi nimi kuvaa tätä päivää ja tulevaisuutta paremmin kuin vanha nimi, Huovinen avaa.

Nykyinen Pielisjoen Yrittäjät ry viettää tänä vuonna 45-vuotissyntymäpäiväänsä, sillä yhdistys perustettiin vuonna 1978. Huovinen toteaakin, että yhtenä syynä nimen vaihtamiselle on se, että yhdistyksessä halutaan katsoa tulevaan mieluummin kuin menneeseen: vanha nimi viittasi entiseen Enon kuntaan, joka yhtyi kuntaliitoksella Joensuuhun vuonna 2009.

– Meillä näkyy sama trendi kuin muussakin yhdistystoiminnassa, eli että toimintaan sitoutuneita ihmisiä on vaikea löytää. Toivommekin, että nimenmuutos tuo yhdistykseen uutta virtaa ja uusia toimijoita. Toiveena olisi tehdä tästä alueesta vetovoimainen alue yrittäjien yhteistyöllä, Huovinen summaa.

Teksti ja kuva: Susanna Lehikoinen-Eriksson

Tutustu Pielisjoen Yrittäjät ry:n sivuihin täältä!