YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Mika Leiponen ja Mikko Saarinen ovat keskittyneet ammattimaisiin valaistusratkaisuihin – työpistevalaisimista teollisuuden vaativaan valaistukseen.
23.10.2024 klo 09:35
Uutinen

Uusi jäsen, Cerbelux Oy – turvallisen valon vartijat

Cerbelux on Mika Leiposen ja Mikko Saarisen Hämeenlinnan Moreenin alueella toimiva valaisinratkaisuja ja komponentteja markkinoiva yritys. Tuotteita myydään pääasiassa teollisuuden erityistarpeisiin ja lisäksi myös ulkoalueille, työkoneisiin sekä erilaisiin tarkkuustöihin. Lisäksi asiakasyrityksille toteutetaan valaistussuunnitelmia.

– Erikoisalaamme on toimittaa ratkaisuja vaativiin olosuhteisiin esimerkiksi teollisuudessa ja räjähdysvaarallisissa tiloissa. Mitä vaikeampi kohde on, sen mielekkäämpi se on meille, kuvailee Mika Leiponen.

Vaativissa oloissa vaaditaan valaistukselta suorituskykyä, kestävyyttä ja tietysti energiatehokkuutta. Olosuhteiden sietokyvyn – esimerkiksi lämpö, tärinä, pöly tai kosteus – ohella erikoisvaatimuksena saattaa olla ilkivallan kesto. Eli vandaalinkestäville lampuillekin on kysyntää.
– Turvallinen valaisin on eräänlainen vakuutus. Esimerkiksi räjähdyksenkesto ei tarkoita suoranaisesti, että tilassa alituisesti räjähtelee, vaan sitä, että valaisin ei ainakaan aiheuta räjähdystä esimerkiksi kipinän takia. Teollisuudessa niin turvallisuus- kuin tehokkuusasiat on tarkkaan laskettu ja harkittu, kertoo Mikko Saarinen.

Miehet vetävät yritystoimintaa kaksistaan, mutta lähiaikoina on kuulemma tulossa vahvistusta, mikä vapauttaa yrittäjien aikaa asiakaspalveluun. Valaisinalalla on kilpailevia toimijoita, mutta Cerbeluxin yrittäjät pyrkivät pysymään omalla segmentillään ja välttämään rönsyilyä. Taustalla on useita hyväksi koettuja tavarantoimittajia, jotta erityistarpeisiin löytyy varmasti oikeat ratkaisut.

Oma yritys, oma tahto, oma konsepti

Saarinen ja Leiponen ovat vanhoja työkavereita ja heillä on kokemusta isoista kansainvälisistä alan yrityksistä, yhteenlaskettuna lähes 50 vuotta. Cerbelux Oy perustettiin vuonna 2019.
– Isossa yrityksessä tuntui menevän aikaa raportointiin ja kaikkeen muuhun, mikä oli pois oikeasta työstä ja asiakkaiden hoitamisesta, tuskailee Leiponen.
– Lisäksi suurten työnantajiemme yrityskaupat myös toivat epävarmuutta omaan työllisyystilanteeseen, joten sekin toimi eräänlaisena kannustimena tähän, täydentää Saarinen.

Yritystä on nyt pyöritetty viisi vuotta ja yrittäminen näyttää maistuvan. On päästy toteuttamaan omaa ammattiosaamista omalla konseptilla. Viime vuosien ulkopuoliset uhkat – esimerkiksi komponenttipula – ovat jonkin verran heilautelleet liikevaihtoa, mutta hyvin on pärjätty.
– Jos miettii, olisiko voinut tehdä jotain toisin, niin tulee mieleen, että olisiko pitää aloittaa vähän aikaisemmin, naurahtaa Leiponen.

Cerberuksen yrittäjät liittyivät hiljattain Hämeenlinnan Yrittäjien jäseneksi, saadessaan aktiivisen yhteydenoton.
– Koemme yrittäjäyhteisön tärkeäksi. Meillä voi olla jotain hyödyllistä tarjolla ja mekin tarvitsemme tuotteita ja palveluja. Parastahan on, jos asiat voidaan hoitaa paikallisten yrittäjien ja tuttujen kasvojen kanssa, perustelevat yrittäjät verkostoitumistaan.

Yrityksen nimivalintakin selvisi. Cerbeluxin ovi- ja ikkunateippauksessa ”vahtii” kolmepäinen Kerberos-koira (Cerberus), joka kreikkalaisessa mytologiassa vartioi manalan porttia. Perustamisvaiheessa yrityksessä oli kolme osakasta ja kaikki vieläpä koiraihmisiä. Varsin oiva nimi siis.