Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

9.9.2024 klo 13:43
Uutinen

Uusia tuulia ja haasteita Yrittäjille

Kesän jälkeen on jälleen aika palata arkeen. Syksy tuo mukanaan raikasta energiaa, ja mukana kulkevat uudet ideat, ajatukset ja suunnitelmat, jotka toivottavasti inspiroivat teitä kaikkia tulevan kauden haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Yhteiskuntamme ja taloutemme ovat tällä hetkellä murrosvaiheessa, joka tuo mukanaan sekä epävarmuutta että uusia mahdollisuuksia. Talouden näkymät ovat edelleen epävarmat, ja monet yrittäjät kohtaavat kasvavia kustannuksia, kuten energian hintojen nousu, inflaation paineet ja työmarkkinoiden epävarmuus ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä niistä haasteista, joita me yrittäjinä joudumme kohtaamaan.

Poliittisessa ympäristössä käydään keskustelua niin verotuksesta, sosiaaliturvasta kuin vihreästä siirtymästä. Näillä kaikilla on suoria vaikutuksia yrittäjiin ja yritystoimintaan. Tämä voi tuoda mukanaan paineita, mutta samalla se avaa myös uusia tilaisuuksia. Luovuus, joustavuus ja kyky sopeutua muutoksiin ovat nyt arvossaan enemmän kuin koskaan.

Monille yrittäjille kulunut kesä on ollut tilaisuus pysähtyä ja arvioida yrityksen toimintaa, mutta samaan aikaan myös erilaisten uhkakuvien häämöttäessä on voinut syntyä huolta tulevaisuudesta.

Kuitenkin haasteiden keskellä on tärkeää muistaa myös yhteisöllisyyden merkitys. Yrittäminen on monesti yksinäistä puuhaa, mutta haluan myös korostaa verkostojen ja yhteistyön voimaa. Kun tuemme toisiamme, jaamme kokemuksia ja opimme yhdessä, voimme rakentaa vahvempia ja kestävämpiä yrityksiä. Tämä ei ole vain tyhjää puhetta, vaan käytännönläheinen toimintatapa, joka voi auttaa meitä kaikkia menestymään.

Samalla kun näitä haasteita ratkotaan, on tärkeää pitää mielessä, että jokainen kriisi tuo mukanaan myös uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi digitalisaation ja teknologian kehitys tarjoavat ennennäkemättömiä työkaluja ja ratkaisuja, joiden avulla yritykset voivat tehostaa toimintaansa ja laajentaa asiakaskuntaansa. Kestävä kehitys ja vihreä siirtymä voivat avata täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksia niille, jotka osaavat hyödyntää niitä ajoissa.

Poliittisessa ilmapiirissä käydään tällä hetkellä vilkasta keskustelua siitä, millaisia talous- ja veropolitiikan ratkaisuja Suomessa tulisi tehdä. Hallituksen budjettiriihi, verouudistukset ja työmarkkinakysymykset ovat kaikki asioita, jotka vaikuttavat suoraan yrittäjien arkeen. Meidän, yrittäjien, on nyt entistä tärkeämpää olla valppaina ja aktiivisina, tuoden esiin omat näkökulmamme ja tarpeemme. Yrittäjäyhdistys on omalta osaltaan tehnyt ja tekee jatkossakin työtä sen eteen, että yrittäjien ääni kuuluu ja että meillä on mahdollisuus vaikuttaa meitä koskeviin päätöksiin.

Yhteistyö ja verkostoituminen ovat avainasemassa tässä ajassa. Yrittäminen voi toisinaan olla yksinäistä, mutta yhdessä voimme tukea toisiamme ja löytää uusia tapoja menestyä. Yhdistyksemme tarjoaa monia mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja osaamisen kehittämiseen, ja kannustan jokaista jäsentä osallistumaan aktiivisesti toimintaamme. Muista myös järjestämämme tilaisuudet, kuten aamukahvit, lounaat, seminaarit ja koulutukset. Oiva tapa tavata kanssayrittäjiä ja saada oppeja tulevan muutoksen kohtaamiseen.

Toivotan kaikille yhdistyksemme jäsenille ja lukijoille menestystä ja jaksamista syksyn kiireisiin. Nyt on aika tarttua rohkeasti uusiin haasteisiin ja hyödyntää kaikki ne mahdollisuudet, joita tämä kausi meille tarjoaa.

Yrittäjähenkisin terveisin

Taina Kunttu
hallituksen jäsen