12.5.2021 klo 08:38
Uutinen

Uusien hallituslaisten esittely: Päivi Saarela, Messilä Camping

Päivi on toiminut yrittäjänä yhdessä puolisonsa Hannu Yrjölän kanssa vuodesta 1997, jolloin he perustivat Camping Messilän.

”Olen kotoisin Lahdesta ja olen aikaisemmin toiminut myyntiedustajana ja tuote-esittelijänä mm. elintarvikepuolella. Niistä töistä saamillani kokemuksilla, kontakteilla ja verkostoilla on ollut valtavan suuri hyöty Camping Messilän toiminnan pyörittämisessä.”

Päivi hoitaa yrityksen hallinnollisen puolen. Siihen kuuluvat monipuoliset toimistotehtävät, henkilöstöhallinto, tilaukset, tapahtumat ym. järjestelyt sekä kaikenlainen organisointi. Todellinen monitoiminainen!

Puoliso Hanski vastaa kaikesta ulkoalueilla tapahtuvasta toiminnasta.

Camping Messilä toimii ympäri vuoden. Vakituisia työntekijöitä on neljä ja kesällä on noin 15. Toimiala on matkailu- ja ravintola-ala.

Alueella on matkailuauto-, vaunu- ja telttapaikkoja. Lisäksi vuokrattavana on muutamia leirintämökkejä sekä hirsihuviloita.

Talvella alueella on ns. kausipaikalla noin 150 vaunua. Majoittujat tulevat pääasiassa pääkaupunkiseudulta.

Ravintola on talvella auki viikonloppuisin ja kesäaikana auki joka päivä aamusta iltaan, seitsemän päivää viikossa.

Turisteja käy miltei kaikista Euroopan maista; eniten Saksasta, Hollannista ja Itävallasta. Toki kävijöitä on joskus Euroopan ulkopuoleltakin.

Alueella on yleinen uimaranta ja viisi beach volley -kenttää sekä lisäksi on mahdollisuus vuokrata soutuveneitä ja sup-lautoja.

Pomppulinnapuisto toimii kesällä perheen pienimmille (auki 15.6. – 6.8.23). Sinne tulee parikymmentä isoa pomppulinnaa. Lapsiperheille pitää olla tekemistä; kun lapset viihtyy, niin viihtyy myös aikuiset.

Kesällä on myös paljon erilaisia tapahtumia mm. Bikefest pyöräilytapahtuma , VesijärviClassic, vanhoilla mopoilla Vesijärven ympäri, Beach volley -turnausviikonloppu sekä Juhannusjuhlat.

Camping Messilä on ollut vuodesta 1997 Hollolan yrittäjien jäsen. Yritys valittiin Hollolan Vuoden yrittäjäksi vuonna 2006. Vuoden valtakunnalliseksi leirintäalueeksi se on valittu vuosina 2002 ja 2011.

Yhdistystoimintaan Päivi on lähtenyt, koska hän haluaa olla mukana alueellisessa kehittämisessä ja edunvalvonnassa.

Hallitukseen hänet valittiin nyt toistamiseen; hän on toiminut jäsenenä jo aiemmin neljä vuotta.

Päivi on lisäksi Suomen Leirintäalueyhdistys ry:n varapuheenjohtaja sekä Päijät-Hämeen matkailu- ja ravintolayrittäjät ry:n rahastonhoitaja ja sihteeri.

Harrastukset toimivat hyvänä vastapainona työlle. Päivin luettelo onkin esimerkillinen: ryhmäliikunta, hiihto, laskettelu talvella, kesällä veneily, lenkkeily ja pyöräily.

Satunnaiselle kävijälle Messilän ranta avautuu lumoavan kauniina maisemana, jossa silmä ja sielu lepää. Haastattelupäivänä auringonsäteet kimaltelivat kilpaa lumen ja jään pinnalla. Harvalla on näin hulppeat maisemat työpaikallaan. Pariskunnalle työ on elämäntapa. ”Työ on mukavaa, mutta haasteellista ja ajoittain todella kiireistä ja jatkuvasti sitovaa. Lomat vietetään matkustaen. Yleensä syksyllä loka-marraskuussa, kun alueella on hiljaisempi kausi.” Lisäksi lomaohjelmaan kuuluu laskettelu- ja vaellusreissuja, joista mieleenpainuvin Päiville ehkä on Santiago De Compostelan vaellus, jonka hän vielä aikoo tehdä uudelleen.

Tulevaisuudelta Päivi toivoo pysyä terveenä ja hyväkuntoisena, jotta voi jatkaa työn tekemistä ja harrastuksia.

Motto: Älä jätä huomiseen, mitä voit tehdä tänään. Toteuta haaveet saman tien, etteivät ne jää toteutumatta. On vaan yksi elämä.