6.11.2022 klo 17:51
Uutinen

Vaasan Yrittäjät palkitsi Nordic Electro Powerin ja MT Hieronta ja Fysion Vuoden yrittäjinä

Vaasan Yrittäjien Vuoden yrittäjänä palkittiin lauantaina Nordic Electro Power (kuva). Yhdistys palkitsee perinteisesti yhden suuremman ja yhden pienemmän yrityksen. Vuoden pienemmän yrityksen palkinto osui yksinyrittäjä Mikael Toivaiselle.

Nordic Electro Power on kasvun polulla

Vaasalaislähtöinen Nordic Electro Power tarjoaa moderneja sähköpalveluja teollisuusalan yrityksille, sähköyhtiöille, kaivosyhtiöille ja kiinteistöille. Yritykseltä hoituvat esimerkiksi sähköurakoinnit, asennukset ja fossiilisten polttoaineiden korvaaminen moderneilla ja ympäristöystävällisillä ratkaisuilla. Yritys on perustettu vuonna 2016 ja sillä on kaksi pääomistajaa, jotka työskentelevät yrityksessä myös itse.

Nordic Electro Powerin toimitusjohtaja Mika Alatalon mukaan vuonna 2022  yrityksen liikevaihto tulee olemaan yli 10 miljoonaa. Tällä hetkellä yritys työllistää yli 70 työntekijää, joten se on kasvanut perustamisestaan asti räjähdysmäisesti.

Yksi paikallisista hankkeista yritykselle on ollut Vaasan sataman sähköistetty laivojen latausjärjestelmä, jonka suunnittelun ja rakentamisen se toteutti. Hanke valmistui vuonna 2021 ja sen tilaaja oli Vaasan kaupunki.

Yritys rekrytoi ennakkoluulottomasti uusia tekijöitä työvoimapulasta huolimatta.

Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Silmukkatiellä Vaasassa. 

Alatalon mukaan Vaasasta sähkö- ja energia-alan yrityksen on hyvä paikka ponnistaa maailmalle. Vaasan seudulta löytyy kattavasti osaamista, verkostoja, yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita. 

– Yrityksen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu vahvasti jatkossakin kasvu ja uusien työntekijöiden rekrytointi. Aiomme panostaa uusiutuviin ja sähköistettyihin järjestelmiin ja toivomme saavamme lisää kansainvälisiä asiakkaita. Tuotekehitystä tehdään jatkuvasti, Alatalo kertoo.

Mikael Toiviainen muuttaa ja kehittää liiketoimintaansa digitaalisten palvelujen avulla

Yksinyrittäjä Mikael Toivainen on valmistunut vuonna 1999 näkövammaisten ammattikoulusta Arla instituutista (nykyään Keskuspuiston ammattiopisto) ja toiminut siitä lähtien yrittäjänä koulutettuna hierojana. 

Yritys MT Hieronta ja Fysio on perustettu 2011 kun vaihtoi yhtiömuodon toiminimestä osakeyhtiöksi. Toivainen lisäsi yrityksensä palveluihinsa apuvälinemaahantuonnin vuonna 2007. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Korsholmanpuistikolla ja hänen asiakkaansa ovat hyvinvointialueet ja Kela, sekä apuvälineitä tarvitsevat näkövammaiset Suomen laajuisesti.

Toivainen sairastaa perinnöllistä verkkokalvonrappeumaa. Näkövamma pakotti hänet uudelleenkouluttautumaan ammattiin, jota pystyisi tehdä, vaikka sairaus etenisi sokeutumiseen. Vuosien varrella Toivainen on opiskellut ja lisäkouluttautunut ahkerasti.

– Liiketoimintaa täytyy muuttaa ja kehittää oman sairauden kehityksen kanssa samassa tahdissa. Myös digitaalisten palvelut kehittyvät jatkuvasti ja niiden tulee olla yhteensopivia omiin apuvälineisiin, Toiviainen kertoo. 

Toivainen on siis kääntänyt oman näkörajoitteisuutensa osaksi liiketoimintaa ja voitokseen. Toivainen palvelee asiakkaita korkealla asiakastyytyväisyydellä, tämän todistaa myös vuonna 2016 saatu Todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat -sertifikaatti.

Vuoden jäsen, tekijä ja yhteistyökumppani

Vaasan Yrittäjät palkitsi lauantaina yrittäjäjuhlassa myös perinteisesti Vuoden jäsenen, tekijän ja yhteistyökumppanin. Vuoden jäsenenä palkittiin Mia Hirvelä, joka on erittäin aktiivisesti osallistunut yhdistyksen tilaisuuksiin kuluvan vuoden aikana. Vuoden tekijä palkinto osui O Sole Mio pizzaravintolaa pyörittävälle Ingeborg “Inkku” Sjöblom-Kakkurille. Hän on kuluvan vuoden ja koko yrittäjähistoriansa aikana kannustanut muita kaupungin yrittäjiä ja reippaasti myös julkisuudessa ottanut kantaa yrittäjyyden puolesta. Vuoden yhteistyökumppanina palkittiin Nuori Yrittäjyys ry:n Pohjanmaan alue.