YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vieraili Laukaan Yrittäjien avoimella vastaanotolla "Kankkusen Essolla". Kuva: Noora Kokko
13.8.2024 klo 08:05
Uutinen

”Vaikuttavampi kuin mitä osasin odottaa” – Mikael Pentikäinen viihtyi Keski-Suomen vierailulla

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vieraili keskisuomalaisten yrittäjien luona ja tapasi alueen päättäjiä torstaina 8. elokuuta. Vierailu ilahdutti ja herätti avoimia keskusteluja yrittäjien tilanteesta.

Keski-Suomen kiertue käynnistyi teräsrakenteita ympäri Suomen toimittavasta Seppäkoski Oy:stä, jonka vuoteen 1907 juontuvan, suvun monisyisen yritystarinan kertoi hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Hanne Toukoaho. Puheenaiheiksi nousivat rakennusalan tilanne, sitoutuneen työvoiman saatavuus ja yrittäjän tärkeimmät tukiverkostot.

-Rakennusalan taantuma ei ole niin paha kuin toitotetaan, aina jossain päin rakennetaan. Perkele ja sisu ovat vieneet erilaisten ajanjaksojen yli, Toukoaho nauroi.

Lounastauolla Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtaja Pirjo Peräaho valottivat alueen elinvoiman kehittämistä, jonka johtamisesta Pentikäinen oli erityisen kiinnostunut.

-Elinvoiman kehittämisen johtaminen on julkisen puolen ja yrittäjien jatkuvaa vuoropuhelua ja yhteisten suuntaviivojen rakentamista. Yrittäjät rakentavat elinvoimaa ja me tarjoamme parhaat mahdolliset edellytykset esimerkiksi saavutettavuuteen ja kyberturvallisuuteen liittyvissä asioissa, Koivisto linjasi.

Lounasruokailun lomassa kuultiin myös vaajakoskelaisen, vanhan tulitikkutehtaan upeassa miljöössä sijaitsevan Lounasravintola Messin yrittäjien Sanna ja Jarno Mäkelän kuulumiset.

Vaajakoskella kiertue jatkui luomuelintarvikkeista ja välipaloista tunnetun Foodin Oy:n tiloihin. Yrittäjät Maria ja Lasse Jalkanen kertoivat Foodinin paremman ruokakulttuurin filosofiasta ja esittelivät tuotannon linjastot.

-Tiesin, että tämä on vaikuttava yritys, mutta en arvannut että näin vaikuttava, Pentikäinen totesi esittelyn päätteeksi.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan vierailu huomioitiin myös paikallisessa mediassa ja Pentikäinen pääsi kertomaan kierroksensa annista Radio Keskisuomalaisen iltapäivän vieraana. Keski-Suomen vahvuuksista nostettiin esiin mm. puolustusteollisuus ja rallitalli Toyotan investointipäätökset alueelle.

-Yrittäjien näkökulmasta eletään muutoksen kynnyksellä ja on odotuksia, että talous on kääntymässä parempaan päin. Yrittäjien parissa on toiveikas mieli tulevasta, Pentikäinen arvioi kokonaistilannetta.

Kuuntele koko haastattelu podcastista täältä.

Iltapäivän päätti vierailu kiinteistönhuolto- ja siivouspalveluita tarjoavalle 360 Palveluille Seppälänkankaalla. Paikalla olleet perustaja-yrittäjät Reijo Kujala ja Ari Friman kertoivat yrittäjyystarinansa aina kaupungin kiinteistöpalvelujen liikelaitostamisajoista nykyisen kasvuyrityksen toimintaan.

-Aikanaan päätettiin, että kannattaa tehdä sitä mitä osataan, ja nyt työllistetään satakunta henkeä ja kasvetaan paikallisena toimijana. Asiakkaiden kuunteleminen ja paikalliset kasvot yrityksellä ovat vahvuuksiamme, Kujala tiivisti.

Pentikäisen matka jatkui illaksi Laukaaseen. Matkaseuraksi hyppäsi Laukaan Yrittäjien hallituksen jäsen, Laukaan Talopalvelu Oy:n yrittäjä Ari Noronen, joka kertoi oman paikallisyhdistyksen toiminnasta. Ilta jatkui Laukaan Yrittäjien avoimella vastaanotolla ”Kankkusen Essolla”, jonne yrittäjät kokoontuivat vapaan keskustelun merkeissä.

-Laukaassa ollaan selvästi oikealla tiellä. On löydetty vetovoimainen, vähän erilainen tapa toimia, Pentikäinen kommentoi toimivasta viestinnästä, tehokkaasta jäsenhankinnasta ja avuliaasta meiningistä tunnettua paikallisyhdistystä.

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen kiteytti onnistuneen päivän:
-Parasta ja antoisinta tässä työssä on, kun saa käydä tapaamassa ja jututtamassa yrittäjiä henkilökohtaisesti.