2.11.2022 klo 10:41
Uutinen

Vantaan palvelulupaus yrittäjille

Kasvupalvelujohtaja Jaakko Niinistön Vantaan 46. Elinkeinopäivässä kertoma kaupungin lupaus kuuluu:

”Lupaamme, että yritysten asiat otetaan käsittelyyn 48 tunnin sisällä ja yrityksiä pidetään ajan tasalla asian etenemisestä.”

– Vaikka palvelulupaus sinällään on lyhyehkö, jopa hiukan itsestään selvältä kuulostava asia, merkitsee se valtavaa harppausta. Kun se on annettu, on pidettävä huoli siitä, että lupaus lunastetaan. Se ei saada jäädä tyhjäksi puheeksi. Se on lunastettava joka kerta, kun kaupunkiin ollaan yhteydessä, Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri toteaa.

Vantaan Yrittäjät on puskenut asiaa voimakkaasti eteenpäin. Kun edunvalvonnassa aukesi sauma, niin Mänttäri teki yhdessä kauppakamarin edustajan kanssa selkeän esityksen, että he toivovat kaupungin antavan palvelulupauksen yrittäjille.

Joissain pienemmissä kunnissa elinkeinopolitiikka on asetettu etusijalle hallintoon nähden. Kun kuntaan tai kaupunkiin ollaan yhteydessä, menee yrittäjän ja yrityksen palveleminen muiden töiden edelle. Kuntaan mahdollisesti saatavissa oleva elinvoimalisä tunnistetaan ja sen saamiseksi tehdään kaikki voitava.

Suomen mittapuulla isot kaupungit eivät ole erityisesti kunnostautuneet ripeällä palvelullaan. Valitettavasti myös vantaalaisten virkamiesten palvelunopeus on ollut hyvin kyseenalainen.
– Liian usein omiin korviini on tullut viestiä, että kaupunki ei edes vastaa, Mänttäri kertoo.

Mikäli Vantaa ryhtyy toimimaan antamansa palvelulupauksen mukaisesti, on kaupungista saatavissa nykyistäkin houkuttavampi paikkaa elää ja yrittää. Se on tarpeen, jotta kasvavan kaupungin haasteet ovat hallittavissa.

Lisätietoja
Esa Mänttäri
toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
p. 0400 557 411