29.8.2023 klo 16:16
Uutinen

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu  

Jyrki Hakkarainen jättää Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajuuden aluejärjestön vuosikokouksessa 7. joulukuuta.

Jyrki Hakkarainen on toiminut Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana aluejärjestön sääntöjen sallimat kolme kautta, vuodesta 2017. Varsinais-Suomen Yrittäjät on Suomen Yrittäjien aluejärjestö, johon kuuluvat alueen paikallisyhdistykset. Jäseniä niihin kuuluu yli 7000.  

– Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana toimiminen on ollut todella antoisa luottamustehtävä. Parasta antia ovat olleet jäsenyrittäjien ja yritysten kohtaamiset. Puheenjohtajana on myös päässyt verkostoitumaan laajasti Varsinais-Suomen eri sidosryhmien edustajien kanssa, Hakkarainen kertoo. 

–  Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat olleet luottamushenkilöristeilyt, joissa yrittäjähenki on ollut mahtava. Lisäksi yrittäjien palkitsemiset yrittäjägaalassa pitkistä yrittäjäurista ja menestyksestä ovat jääneet lämmöllä mieleeni. 

Hakkarainen on monialayrittäjä Salon Kiskosta. Pääasiallinen yritystoiminta keskittyy Kiskon Laki Oy ja Raaseporin Laki -toimistoihin. Lisäksi hän toimii sijoittajana ja osakkaana useissa yrityksissä. 

Näköalapaikka 

Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokous pidetään 7. joulukuuta.  

– Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtajuus on hieno näköalapaikka maakunnalliseen ja valtakunnalliseen edunvalvontaan. On ollut hienoa toimia yrittäjien äänitorvena. Toivon, että nyt aukeava mahdollisuus herättää runsaasti kiinnostusta ja saamme näkyvän puheenjohtajakisan, johon lähtee monia ehdokkaita, Hakkarainen toteaa.  

Hänen mukaansa puheenjohtajavalinta tarjoaa mahdollisuuden käydä keskustelua järjestön kehittämisestä ja yrittäjäjärjestön ajamista teemoista. 

Yrittäjän arkea parantamassa 

Varsinais-Suomella menee Jyrki Hakkaraisen mukaan hyvin, vaikka monilla pk-yrittäjillä on kriisien jälkimainingeissa myös haasteita. 

– Varsinais-Suomi on vetovoimainen maakunta ja kasvava alue. Tähän vaikuttaa moni asia: olemme sivistysmaakunta, jolla on monipuolinen elinkeinorakenne, Hakkarainen näkee.  

– Olemme yhdessä muiden alueen edunvalvojien kanssa saaneet aikaan muun muassa sen, että Turkuun perustettiin uusi teknillinen tiedekunta. 

Jyrki Hakkarainen toimii kolmatta vuotta myös Suomen Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajana. Käynnissä oleva toinen kausi jatkuu vuoteen 2024. 

– Käynnistyvä syksy tehdään täysillä hommia yrittäjien eteen Varsinais-Suomessa. Teemme vaikuttamistyötä muun muassa hyvinvointialueella, jossa pyrimme varmistamaan monituottajuuden ja pk-yritysmyönteiset hankintaprosessit. Käymme jatkuvaa vuoropuhelua alueen kuntien kanssa. Suomen Yrittäjissä vaikutamme osaltamme siihen, että hallitusohjelman hyvät yrittäjyyttä koskevat uudistukset laitetaan valmisteluun ja ne ovat yrittäjille suotuisia, Hakkarainen kertoo. 

Suvi Uusitalo-Sirén