YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

30.7.2021 klo 13:52
Uutinen

Vatsan valloitus mielessä

Teksti Merja Ryhtä/Somero-lehti
Jenni ja Terno Nousiainen tekevät ruokaa työkseen. He ovat innostuneita ja kehittelevät aktiivisesti yritykselleen uusia oksia.
– Meidän slogan on: Tahdomme valloittaa mahdollisimman suuren osuuden vatsastasi joka päivä, tiivistää Terno Nousiainen hymynkare huulilla.
Kuukausi sitten pariskunta perusti ruokapaikan, jossa saa arkipäivisin lounasta noutopöydästä kilohintaan, grillistä burgereita, pihvejä ja leikkeitä sekä kahvitella. Viikonloppuisin valikoimassa ei ole lounasvaihtoehtoa. Mestaan mahtuu kerralla 24–30 syöjää.
Muonamesta Mahat Pinkeäksi on Takalankujalla kiinteistössä, jossa toimii myös Härkäkirppis, kuntokeskus FIT-Somero ja parturi-kampaamo Sadun Hiuskimara.
– Väki ihmetteli, miksi laitamme lounaspaikan tänne. Meidän mielestä sijainti ei ole lainkaan syrjäinen. Täältä on keskustaan runsas kilometri. Mehän laajennamme samalla Someron keskustaa. Sitä paitsi alueella on paljon yrityksiä ja asutusta. Toisaalta aivan keskustassa lounaspaikkoja on jo aika paljon, tusinan verran, listaa Terno Nousiainen.
Pariskunnalla on myös pitopalvelu, joka tekee tarjottavia juhliin ja muihin tilaisuuksiin. Ruoat valmistetaan suurimmaksi osaksi yrityksen keskustan keittiössä, joka sijaitsee Keilahallin takana. Sieltä voi myös ostaa mukaan lounasannoksia arkisin.
 – Kummassakin on omat valikoimansa. Keskustan paikasta saa annoksia ja tyypillisempää lounasruokaa, kuten perunoita ja kastiketta. Muonamestan ruoissa on vivahteita muiden maiden ruokakulttuureista, esimerkiksi aasialaista ja meksikolaista twistiä. Muonamestassa voi olla tarjolla lihapullia, joissa maistuu Kreikan loma, selvittävät Jenni ja Terno Nousiainen vuoronperään toistaan täydentäen.
Nousiaisilla on myös soppatykki ja grillivaunu, josta saa syötävää perjantai- ja lauantai-iltaisin. Siihen ollaan palkkaamassa työntekijä.
Nousiaisten suunnitelmissa on avata muonamestan yhteyteen kesällä terassi, josta saisi grilliruokaa ja muita kesän herkkuja, vaikka marjasmoothieta.
Pariskunnalla on kova draivi päällä. He ahertavat pitkää päivää apunaan kaksi vakituista ja muutama tilapäistyöntekijä. He kehuvat tiimiään toimivaksi.
– Silloin jaksaa, kun pitää työstään ja työntekijätiimi toimii. Mutta kyllä jossain vaiheessa pitää pystyä hellittämään tahtia, että jaksaa vanhempana tehdä jotain muutakin kuin töitä.

Julkaistu: 12.4.2017 | 19:44