YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Temperace Brewing Oy:n Marietta Kuivanen ja Michael Alexander ovat mukana Linnan Business Turnajaisten Ideasarjassa. Valmennusvaiheessa liikeideaa on kirkastettu ja finaalipäivän odotukset ovat korkealla.

Veni, vidi, vici – Linnan Business Turnajaiset tulee taas!

Linnan Business Turnajaiset (LBT) on Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys Oy:n organisoima kasvuyritystapahtuma. Nykyisessä konseptissaan tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2021 ja suosio kasvaa koko ajan.

Turnajaisten Idea-, Kasvu- ja Kiihdytyssarjoissa on valmennettu lukuisia paikallisia yrityksiä timantimpaan bisneskuntoon. Sarjojen parhaita tullaan tämän vuoden finaalissa 21.11. palkitsemaan kehittämisstipendeillä, suuruudeltaan 5 000–50 000 euroa.

Yritysten valmennusohjelma on kestänyt koko kuluvan vuoden. Valmennuksissa on esimerkiksi terävöitetty liikeideoita kannattaviksi tuotteiksi ja palveluiksi, perehdytty yrityksen hallintoon, rahoitukseen ja digitaaliseen markkinointiin sekä saatu yrityskohtaista mentorointia.
– Joka vuosi pyrimme kehittämään ja tarjoamaan jotain uutta, mutta se kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle kokemaan. Parasta antia on tietenkin yritysten oivallukset ja määrätietoinen kehittäminen koko polun aikana. On mahtava nähdä, millaisin harppauksin asioita edistetään, kun kuljetaan matkaa yhdessä, iloitsee matkailuasiantuntija Outi Mertamo Linnan Kehitys Oy:stä.

Valmennuksista hyötyä yli toimialojen ja organisaatiorajojen – myös Hämeenlinna-Vanajan seurakunta mukana

Yksi Kasvusarjan osallistujista on Hämeenlinna-Vanajan seurakunta. Hämmästyttää – toki positiivisesti – miksi seurakunta on mukana bisneskisailussa? Seurakunnan viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen valottaa asiaa.
– Business ei ehkä ole ensimmäinen sana, joka seurakunnasta tulee mieleen. Kuten yrittäjillä, myös seurakunnalla on tarjolla hyviä palveluita, kuten pyhiinvaellusreitit, joilla olemme nyt kisassa mukana. Emme tavoittele rahallista hyötyä, vaan haluamme lisätä ihmisten hyvinvointia.

Seurakunta hakee LBT:n Kasvusarjan valmennusohjelmasta samoja hyötyjä kuin yrittäjät ja pyrkivät hiomaan omasta konseptistaan mahdollisimman laadukkaan niin paikallisille kuin matkailijoille.
– Haluamme markkinoida pyhiinvaellusreittejä tehokkaasti oikeissa kanavissa. Toisaalta valmennuksen rikkaus on myös verkostoitumisessa paikallisten yrittäjien kanssa, jatkaa Laaksonen.

On odotettavissa, että finaalitapahtuma Verkatehtaalla viedään läpi varsin vauhdikkaalla showmeiningillä. Seurakunta on myös hengessä mukana rohkeasti ja avoimin mielin.
– Ei kilpailuun kannata osallistua, jos ei lähde voittamaan. Kunnon show siis pistetään pystyyn, jotta kanssakisaajat eivät pääse liian helpolla. Saatamme yllättää yleisön lisäksi itsemmekin, lupailee Laaksonen.

Hämeenlinna sai viimeinkin oman pienpanimon, kun Temperance Brewing Oy:n Marietta Kuivanen ja Michael Alexander pystyttivät toimintansa Kantolaan Puusepänkadulle tänä kesänä. Pariskunta rakentaa yhteistä yritystä rakkaudella ja sen lisäksi liiketoiminnan osaamista on kehitetty LBT:n Ideasarjan valmennusohjelman myötä.
– Halusimme treenata pitchiä – liikeidean kiteyttämistä lyhyeen hissipuheeseen sekä riskien analyysiä – yrityksellemme ennen pankkilainan hakua. Halusimme myös verkostoitua Linnan Kehityksen avulla Hämeenlinnan muihin yrittäjiin. Tärkeintä on nyt, että yritys on käynnistynyt ja saanut hyvän vastaanoton! Haluamme päivittää yleisöä siitä, mitä olemme saaneet aikaan ja kertoa tulevaisuuden suunnitelmista, paljastaa Mariella Kuivanen.

Vauhdikas ja tapahtumatäyteinen finaalipäivä Verkatehtaalla 21.11.
– mukana Hämeenlinnan Vuoden yrittäjän ja Nuoren yrittäjän valinta

Linnan Business Turnajaisten finaalipäivänä 21.11. on luvassa ohjelmaa koko päivälle.

Ideasarjan päätteeksi julkistetaan sarjan voittaja, median suosikki ja Vuoden uusyrittäjät. Kasvusarjassa palkitaan voittaja ja median suosikki. Kiihdytyssarjan voittajan ohella julkistetaan myös median suosikki.

Kiihdytyssarjan jälkeen jaetaan myös Hämeenlinnan Vuoden Yrittäjä ja Nuori Yrittäjä -palkinnot.   Hämeenlinnan Yrittäjien yhteistyökumppanina palkitsemisessa ovat mukana OP Häme (Vuoden Yrittäjä) ja Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö (Nuori Yrittäjä).

Pohjantähden vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen kertoo, että he arvostavat valittavalta nuorelta yrittäjältä kyvykkyyttä ajatella laatikon ulkopuolelta, ketteryyttä, tervettä riskinottokykyä ja monipuolista teknologista osaamista.

Vuonna 1896 perustettu vakuutusyhtiö pitää pääkonttoriaan edelleen Hämeenlinnassa. Paikallinen kumppani tuntee toisen paikallisen yrityksen henkilökohtaisesti, mikä tekee yhteistyöstä luontevaa ja joustavaa.
– Voimme tavata helposti kasvotusten ja pitää yhteyttä vaikka kahvikupin äärellä, mikä auttaa ratkaisemaan asiat mutkattomasti. Paikallisesti voimme myös verkostoitua asiakkaiden ja muiden toimijoiden kanssa luontevasti, kiteyttää Niiranen.

Finaalipäivän tunnelmia seuraa Hämeenlinnan Yrittäjien Medianurkka, missä hääräävät Kilinkellot Oy:n Esa Heritty ja Eeli Arola. Luvassa on huikea kattaus mielenkiintoisia haastatteluja ja päivän fiiliksen välittämistä Hämeenlinnan Yrittäjien somekanavissa.
– Medianurkka on hieno, toimiva konsepti. Toki kuitenkin haluamme Eelin kanssa tuoda siihen jotain uutta persooniemme kautta, paljastaa Heritty.

Tapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista etukäteen.