27.2.2023 klo 09:54
Uutinen

Verohyötyä ja vapaata liikuntaa – Kaikki työsuhdepyöristä yrittäjälle

Polkupyöräetu on yrittäjälle ja palkansaajalle verovapaa luontoisetu 1 200 euroon asti vuodessa. Polkupyörän lisäksi pyöräpakettiin voi sisällyttää lisävarusteita ja pyörähuollot. Veroedun ansiosta palkkaa itselleen maksava yrittäjä voi hankkia jopa yli 4 000 euron arvoisen pyörän kätevällä kuukausimaksulla – ja säästää samalla jopa 20–30 prosenttia sen hankintahinnasta.

Työsuhdepyörien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti sen jälkeen, kun polkupyöräetu lisättiin verovapaiden luontoisetujen piiriin vuoden 2021 alussa. Vuonna 2022 Suomessa myytiin jo 40 000 työsuhdepyörää eli lähes nelinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Valtaosa työsuhdepyöristä on yli 3 000 € arvoisia sähköpyöriä.

Esimerkkejä epassibike.fi-verkkokaupassa 22.2.2023 myynnissä olleista polkupyöristä. Valikoima riippuu kumppanipyöräkauppojemme vaihtuvasta tarjonnasta.

Polkupyöräedun piiriin kuuluvat kaikki pyörät perinteisistä malleista sähköpyöriin (teho max 250W, 25 km/h). Työsuhdepyörä voi olla tarkoitettu kodin ja työpaikan välillä, maanteillä, maastopoluilla tai vaikka alamäkiradoilla ajamiseen. Yrittäjä voi siis nauttia pyöräilystä täysin vapaasti – ja säästää samalla selvää rahaa.

Pyöräetuun voi sisällyttää pyörän lisäksi tietyt lisävarusteet ja sopivan huoltopaketin. Sallitut lisävarusteet ovat (helmikuussa 2022):

• Soittokello
• Pyöränvalot
• Tavarateline
• Pyöräilykypärä
• Lokasuojat
• Lukko
• Seisontatuki
• Polkimet
• Talvirenkaat
• Bike-fitting
• Asennus- ja toimituskulut

Työntekijä säästää jopa 20–30 % pyörän hinnasta ja yrittäjä palkan sivukuluista

Polkupyöräetu on verovapaa luontoisetu 1 200 € asti vuodessa. Pyöräedun hyödyntäminen edellyttää, että edunsaajalle maksetaan rahapalkkaa. Etu sopii siten kaikenkokoisille yrittäjille toiminimiyrittäjiä lukuun ottamatta.

Pyöräedun verovapaus tarkoittaa säästöjä sekä yrittäjälle että palkansaajalle. Yrittäjä säästää sairausvakuutusmaksun (1,34 %) verran, ja palkansaajan ei tarvitse maksaa pyöräedun arvosta tuloveroa. Työntekijälle säästöä kertyy leasing-sopimuskauden aikana jopa 20–30 %.

Yleisin tapa hankkia työsuhdepyörä on leasing-sopimuksilla esimerkiksi EpassiBIKE-pyöräetupalvelulla. EpassiBIKE-palvelulla työsuhdepyörän verovapaa leasingvuokra työntekijälle on 100 € kuukaudessa (1 200 €/vuosi). Yrittäjä ja palkansaaja sopivat, vähennetäänkö leasingvuokra työntekijän bruttopalkasta vai lisätäänkö se palkan päälle. Leasingsopimuksen pituus riippuu työsuhdepyörän, lisävarusteiden ja huoltopaketin yhteenlasketusta hinnasta.

Katso artikkelin lopusta esimerkkilaskelma pyöräedun kustannuksista yrittäjälle. Työntekijälle kertyvät säästöt voit arvioida EpassiBIKEn säästölaskurilla.

Lataa EpassiBIKE-opas ja opi kaikki pyöräedusta

EpassiBIKE-oppaasta löydät kootusti kaikki tärkeimmät faktat pyöräedusta sekä siitä, miten se toimii EpassiBIKE-palvelulla. Jos harkitset työsuhdepyörää kevätkaudelle 2023, kannattaa asiaan perehtyä nyt, kun pyöräkauppojen varastot eivät ole vielä loppuunmyytyjä.

Tai ota EpassiBIKE-pyöräetu käyttöön -15 % jäsenetuhintaan!

Esimerkkilaskelma pyöräedun kustannuksista yrittäjälle