Veronica Deac
12.5.2023 klo 19:00
Uutinen

Veronica Deac on valittu Turun Yrittäjien vuoden 2023 yksinyrittäjäksi

Turun Yrittäjien hallitus on valinnut vuoden 2023 yksinyrittäjäksi Veronica Deacin, joka on Kangoo jumps- ja Freestyler-valmentaja. Hän on toiminut yrittäjänä vuodesta 2016 alkaen. Kangoo jumps ja Freestyler ovat urheilulajeja, jotka Veronica on tuonut Suomeen. Hänen yrityksensä Jump Fit Oy on lajeihin liittyvien välineiden maahantuoja ja ainoa myyjä Suomessa.

Ennen yrityksen perustamista Veronica Deac tarjosi Kangoo jumps -valmennusta muutamille suurille kuntosaleille, mutta uusi laji ei herättänyt kiinnostusta. Sinnikkyys ajoi hänet yrittäjäksi. Hän on tehnyt Kangoo jumps -hyppykenkäjumppaa tunnetuksi osallistumalla aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin, mm. Aurajoen yöjuoksuun, Supertreeneihin ja Naisten kymppiin. Vuonna 2021 Veronica kokosi Kangoo Power Teamin, joka osallistui Talent Suomi -kilpailuun. Tiimi selvisi finaaliin saakka. Tänä vuonna, elokuussa on toteutumassa ensimmäinen Jump Fitness Festival, joka järjestetään Turussa.

– Sekä Kangoo jumps että Freestyler ovat lajeja, jotka eivät rasita niveliä. Kangoo jumps -hyppykengät kehitettiin Sveitsissä. Ne suunniteltiin alun perin urheilijoille, jotka olivat toipumassa jalkavammoista. Ohjaamani lajit ovat turvallisia myös sellaisille ihmisille, jotka eivät pysty harrastamaan muita urheilulajeja. Lajeja voidaan käyttää myös kuntoutuksessa, ja ne sopivat monen ikäisille harrastajille, 6-90 vuotiaille, kertoo yrittäjä Veronica Deac.

Muiden innostaminen ja verkosto ovat tärkeitä

Ryhmävalmennuksen lisäksi Veronica Deac kouluttaa Kangoo jumps- ja Freestyler-ohjaajia. Suomessa on yli 75 Veronican kouluttamaa ohjaajaa, joista yli kymmenen on perustanut oman liikunta-alan yrityksen.

– Uusissa ohjaajissa on monta sellaista, jotka eivät ole olleet aiemmin kuntoilualalla eivätkä yrittäjiä. Tässä liiketoiminnassa on ainutlaatuista, että se yhdistää eri ikäisiä ihmisiä eri maista ja kulttuureista. Lajin harrastajat muodostavat yhteisön, joka toimii sosiaalisena verkostona. Minulle on tärkeää empaattisuus. Haluan auttaa muita saavuttamaan tavoitteita ja tehdä yhteistyötä. Annan tukea niille, jotka aloittavat uuden elämäntavan tai perustavat yrityksen. Haluan myös innostaa ja motivoida muita Suomessa olevia maahanmuuttajia ryhtymään yrittäjiksi, toteaa Veronica Deac.

Kangoo jumps- ja Freestyler-valmennuksen lisäksi Veronica myy harrastuksiin liittyviä laiteita. Lisäksi hän myy Unkarissa valmistettuja Indi-Go style fitnessvaatteita sekä Forever Livingin hyvinvointi- ja hygieniatuotteita.

Palkinto luovutettiin turkulaisen yrittäjyyden kevätjuhlassa 12.5.2023.

Veronica Deac ohjaamassa Kangoo jumps -tuntia.