14.11.2022 klo 13:32
Uutinen

Vetoomus opettajakoulutusoppilaitoksen säilyttämiseksi Raumalla

Turun yliopiston uudet suunnitelmat menoleikkaus- ja tehostamisohjelman neuvotteluihin ovat karua luettavaa. Menoleikkaus- ja tehostamissuunnitelmien olemassa oleva vaihtoehto on opettajankoulutuksen tutkinto-ohjelmien siirtäminen Raumalta Turkuun ja käsityönopettajankoulutuslinjan lopettaminen. 

Rauma on saanut nauttia Normaalikoulun ja, vasta kaksi vuotta sitten rakennetun, Pikku-Norssin palveluista, mutta nyt nämäkin toiminnot ovat uhattuina Turun Yliopiston lähtöaikeiden takia. 

Rauman opettajankoulutuslaitoksen noin 1050 iloista opiskelijaa ovat elävöittäneet kaupunkikuvaa ja elinkeinoelämää keltaisissa haalareissaan osallistumalla kaupungin rientoihin ja käyttämällä paikallisia palveluita. Opiskelijat ovat tärkeä elementti kaupungin yritysten elinvoimassa ja he vastaavat omalta osaltaan myös yritysten työvoimapulaan työllistymällä paikallisiin yrityksiin. 

Opiskelijat käyttävät hyvin laajaa kirjoa yritysten palveluita sekä järjestävät omia aktiviteettejaan ja näin lisäävät oman jalanjälkensä Rauman keskustan elämään. 

Raumalle vastikään opettajankoulutuslaitoksen lähelle rakennettu Pikku-Norssi, on opiskelijoiden harjoittelupaikkana toimiva päiväkoti, jolla on monivivahteinen ja rikas yhteistyö Rauman kaupungin kanssa. Pikku-Norssin laaja varhaiskasvatustyö perustuu uusimpiin, tutkittuihin metodeihin ja täten tukee varhaiskasvatuksen oppimisympäristöä. Laadukas varhaiskasvatustoiminta on omiaan vahvistamaan opettajankoulutusta sekä luomaan vetovoimatekijöitä Raumalle uusien perheiden houkuttelemiseksi kaupungin asukkaiksi. 

Edellytämme, että kaikki mahdolliset ​toimenpiteet oppilaitoksen säilyttämiseksi toteutetaan viipymättä. Yli satavuotias perinne opettajaopiskelijoista ei saa päättyä Raumalla. 

Raumalla 12.11.2022

Rauman Yrittäjät ry:n hallitus