Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuva: Getty's Images.
17.9.2024 klo 11:17
Uutinen

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi elokuussa

Elokuussa 2024 pantiin vireille 306 konkurssia, mikä on 23 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Heinäkuussa konkursseja pantiin vireelle 225 konkurssia.

Henkilötyövuosien määrä elokuussa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 146, mikä on 133 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuoden 2023 elokuussa.

Konkurssiin haettiin yrityksiä eniten palveluiden alalta.

”Muiden palveluiden” toimialalla haettiin konkurssiin 94 yritystä ja näissä konkurssiuhan alla oli 431 henkilötyövuotta. Teollisuuden alan yrityksiä oli vastaavasti 33 kappaletta, rakennustoiminnan yrityksiä haettiin konkurssiin 67 ja kaupan alan yrityksiä 54.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Konkurssihakemusten määrä on kasvussa erityisesti Pohjanmaan maakunnissa (Pohjois-Pohjanmaata lukuun ottamatta), Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla. Kymenlaaksossa konkurssien määrä on vähentynyt huomattavasti.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus