6.10.2017 klo 12:31
Uutinen

Vuoden 2017 yrittäjä on Kari Karjalainen, Martti Karjalainen Oy:stä

Pieksämäen Yrittäjien hallitus 5.9.2017 Suomalaisen Yrittäjän päivänä valitsi yksimielisesti vuoden 2017 yrittäjäksi Kari Karjalaisen kuljetus- ja maanrakennusyritys Martti Karjalainen Oy:stä. Valinta julkistettiin Pieksämäen Yrittäjien vuosikokouksessa keskiviikkona 4.10.

Pieksämäen Yrittäjien hallituksen perusteluissa arvostettiin sitä, että yrittäjä Kari Karjalainen on jatkanut isänsä Martti Karjalaisen vuonna 1961 perustamaa kuljetusliikettä menestyksellä. Huhtikuussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 2,4 milj.euroa. Yrityksen toimipiste on Tukikohdantiellä olevassa entisellä kaupungin varikolla, joka siirtyi 4 vuotta sitten yrityksen omistukseen.

Martti Karjalainen Oy on kehittänyt liiketoimintaansa määrätietoisesti ja kannattavasti, työllistäen noin kaksikymmentä kuljetus- ja maanrakennusalan ammattilaista. Työt on etsittävä ympäri Suomea, nytkin Länsi-Suomessa on useita asfalttiurakoita. Yrityksen liiketoiminta jakautuu kolmeen sektoriin, puunkuljetukseen, tienhoitoon & asfaltointiin sekä erilaisiin maanrakennus & purkutöihin.

Kari Karjalainen toimii nykyisin Pieksämäen Autokunta KTK:n puheenjohtajana ja näkee hyvin tärkeänä Pieksämäen kuljetusalan yrittäjien yhteistyön. Yhteistyöllä on saatu Pieksämäen autoilijoille isompia urakoita, jotka ovat tuoneet työtä ja hyvinvointia kotiseudulle.

Vakiintuneen liikevaihdon tuo pitkäaikaiset asiakkaat, mutta niiden pitäminen vaatii laadukasta ja ammattitaitoista työtä sekä annettujen aikataulujen pitämistä. Kilpailu alalla on kovaa, mutta määrätietoinen yrityksen ja henkilöstön kehittäminen on kilpailuetu. Kari Karjalainen toteaa, että ammattitaitoisen moniosaajan kasvaminen vie useita vuosia ja sellaisesta työntekijästä kannattaa pitää kiinni. Haasteena on nykyisin saada uusia työntekijöitä, jotka ovat sitoutuneita olemaan pitkiä aikoja poissa kotoaan reissutöissä. Lainsäädäntö edellyttää työntekijöiden säännöllistä kouluttamista erilaisten tie- ja työturva yms. korttien osalta. Kari Karjalainen ei pidä tätä rasitteena vaan pitää hyvänä, että kaikki työntekijät saadaan kokoon koulutukseen. Yhteisten päivien aikana yrityksen yhteishenki pysyy yllä, samalla työntekijät voivat vaihtaa kokemuksia, josta voidaan oppia.

Lisätietoja: Arto Sepponen, 044 3370 230 Kari Karjalainen, 0400 678 770, http://www.marttikarjalainenoy.fi