9.8.2017 klo 14:13
Uutinen

Vuoden uusmaalaisia yrityksiä haetaan taas – ehdota 15.9. mennessä

Törmäsitkö mainioon yritykseen Uudellamaalla? Saitko esimerkillistä palvelua? Uudenmaan liitto ottaa vastaan ehdotuksia Vuoden uusmaalainen yritys 2017 -tunnustuksen saajaksi 15.9.2017 saakka.

Palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa: tuotannolliselle yritykselle, kaupan tai palvelualan yritykselle sekä start up -yritykselle. Ehdotuksen voi tehdä esimerkiksi yritykseen tyytyväinen asiakas tai organisaatio. Yrittäjä voi tarjoutua ehdolle myös itse.

Palkinnoilla annetaan tunnustusta esimerkillisestä yritystoiminnasta, lisätään yrittäjyyden arvostusta sekä kannustetaan start up -yrittäjyyteen.

Valinnassa painotetaan yrityksen liikeidean omaperäisyyttä, hallittua ja kannattavaa kasvua sekä yrityksen vaikutusta seudun työllisyyteen ja tuote- ja palvelutarjontaan.

Ansioiksi lasketaan myös aktiivinen toiminta yrittäjyyden ja yrittäjien yhteistyön edistämisessä. Start up -yrittäjyyttä arvioidaan liikeidean innovatiivisuuden sekä kasvun ja kansainvälistymisen näkymien perusteella.

– Kolmen eri tyyppisen yrityksen palkitsemisella haluamme nostaa esille Uudenmaan yritystoiminnan monimuotoisuutta, toteaa Uudenmaan liiton elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi.

Palkittavat julkistetaan marraskuussa

Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa ovat edustettuina Uudenmaan liitto, Uudenmaan ELY-keskus, alueen yrittäjäjärjestöt sekä Helsingin seudun kauppakamari. Raadin puheenjohtajana on Carita Orlando Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä. Valinnat julkistetaan marraskuussa Uudenmaan Maakuntaparlamentissa.

Perinteisiä yrittäjätunnustuksia on jaettu Uudellamaalla jo yli 20 vuotta. Viime vuonna start up -sarjan parhaaksi valittiin Nyhtökauran kehittänyt Gold&Green Foods Helsingistä. Kaupan ja palvelualan sarjassa palkittiin lohjalainen Kuljetusliike Markus Hänninen, joka on pärjännyt ansiokkaasti logistiikka-alan kovassa kilpailussa. Puutarha-alan ja urbaanin ruokahuollon edelläkävijä Robbes Lilla Trädgård Lapinjärveltä vei voiton tuotannollisten yritysten sarjassa.

Lisätietoa sekä ehdotuslomake löytyvät osoitteesta: www.uudenmaanliitto.fi/vuodenyritys.