5.11.2023 klo 19:08
Uutinen

Vuoden yrittäjä Vöyrillä, Anders Begman, haluaa pitää maaseudun elävänä

Anders Bergman on tämän vuoden yrittäjä Vöyrillä. Palkinto jaettiin vuosittaisessa yrittäjäjuhlassa, jonka Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät järjestävät Vaasassa lauantaina 4. marraskuuta.

Aina siitä lähtien kun Anders Bergman otti perheen maatilan haltuunsa vuonna 1992 ja kaksi vuotta myöhemmin perusti auto- ja konehuoltamon sivutoimenaan, liiketoiminta on kasvanut, samoin tilat. Toimintamuodot ovat vaihtaneet paikkaa tänä päivänä – maanviljely on nyt sivuelinkeino, kun taas huoltopaja työllistää viisi henkilöä kokopäiväisesti. Viljelytoiminta jatkuu, mutta tuotantoeläimet väistyivät jo vuonna 1999 suuremman pajan tieltä, ja sen jälkeen tiloja on laajennettu edelleen – viimeksi vuonna 2020.

– Minulla oli intohimo koneiden korjaamiseen, ja koska asiakaskysyntää oli, tästä tuli luonteva kehityssuunta, toteaa Anders.

Vörå Företagare yhdistys nostaa perusteluissaan esille, että Baggas Bil & Traktor on toiminut samalla paikalla Komossassa vuodesta 1994 lähtien ja tarjonnut vuosien varrella työmahdollisuuksia paikallisväestölle ja näin pitänyt maaseudun elinvoimaisena. Yritys on laajentunut, panostanut uuteen teknologiaan ja investoinut uusiin tiloihin pystyäkseen vastaamaan alan kehitykseen ja haasteisiin. Anders Bergman on vuosien varrella myös auttanut muita kunnan yrittäjiä pitkäaikaisella toiminnallaan paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä.