3.10.2021 klo 10:09
Uutinen

Vuoden Yrittäjänainen perusti parturi-kampaamon 20-vuotiaana – ”Olen tehnyt alusta saakka asioita hyvin eri tavalla kuin muut”

Lappeenrantalainen parturi-kampaamoyrittäjä Anne Partanen on valittu vuoden 2021 valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi. Hänet palkittiin Turussa järjestetyillä Suomen Yrittäjänaisten valtakunnallisilla liittokokouspäivillä.

Anne Partanen aloitti yrittäjänä vuonna 1981 perustaessaan 20-vuotiaana Lappeenrantaan parturi-kampaamo PääAsian.

– Suvussa ei ollut yrittäjiä ennen minua. Huomasin jo opiskelijana olevani hyvin yrittäjähenkinen ja kunnianhimoinen. Mainonta ja markkinointi kiinnosti minua jo tuolloin. Niinpä lähdin yrittäjäpolulle, Anne Partanen sanoo.

PääAsiasta on 40 vuodessa kehittynyt neljän toimipisteen ketju, joka työllistää lähes 30 ihmistä.

– Olemme panostaneet erottuvaan markkinointiin ja mainostimme jo 90-luvulla televisiossa. Myös tuotemyynti yltää meillä hyviin lukuihin. Olen muutenkin tehnyt asioita alusta saakka hyvin eri tavalla kuin muut. Meillä on kolme lasta, ja päätimme, että mies jää kotiin hoitamaan heitä. Se ei ollut tuohon aikaan ollenkaan tavallista. Tämän myötä minulla oli mahdollisuus kasvattaa PääAsiaa ja kehitellä siitä hyvä bisnes, Partanen kertoo.

Vuoden Yrittäjänainen -palkinto myönnetään yrittäjälle, joka on tehnyt esimerkillistä ja uraauurtavaa työtä oman yrityksensä ja alansa kehittäjänä. Erityiskiitosta tuomaristo antoi Partaselle siitä, että hän on valinnut poikkeuksellisen toimintatavan alalla, jolla yleensä työllistetään korkeintaan vuokratuoliyrittäjiä.

Toimitus

toimitus(at)yrittajat.fi