YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Hämeenlinnan Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi 2025–2026 valittiin Martti J. Kangas. Valintaa juhlistamassa on tämän vuoden loppuun asti jatkava puheenjohtaja NIna Ranimaa.
23.10.2024 klo 09:25
Uutinen

Vuosikokouksesta jäi hyvä maku – uusia kasvoja hallitukseen

Hämeenlinnan Yrittäjien sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 25.9. Ravinteli Vintissä. Upea illallinen taisi olla hyvä kannustin, sillä se houkutteli paikalle lähes 25 jäsentä. Kokoustunnelma oli ”sääntömääräinen”-nimestään huolimatta varsin rento ja lämminhenkinen.

Kokouksen pääkohtia

Todettiin, että yhdistyksen taloustilanne on kunnossa, vaikka jäsenmäärä on hieman pudonnut. Jäsenmaksutuotot ovat pysyneet hyvällä tasolla, koska monien uusien liittyneiden jäsenien yrityskoko on ollut jonkin verran suurempi. Tilinpäätös ja toimintakertomus hyväksyttiin yksimielisesti sekä asianomaisille vastuuhenkilöille myönnettiin vastuunvapaus.

Puheenjohtaja Nina Ranimaa ja varapuheenjohtaja Martti J. Kangas esittelivät vuoden 2025 toimintasuunnitelman, joka myös hyväksyttiin toteutettavaksi.

Uusi puheenjohtaja ja hallitusjäseniä

Kokouksen merkittävimpiä päätöksiä oli hallituksen uusien toimihenkilöiden valinnat. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Martti J. Kangas. Uusina jäseninä hallitukseen kaksivuotiskaudelle vuoden 2025 alusta lähtien valittiin Riitta Koskinen (Broo! Kiinteistönvälitys LKV Oy), Jukka K. Niemi (Käkikuu Oy) ja Tapio Vekka (Frank & Vekka Oy).

Nykyisistä hallituksen jäsenistä jatkavat Karita Toivanen (MyHappyHäme Oy), Ehab Abouessa (Ehabix), Martti J. Kangas (Moors Ltd. Oy) ja Antti Wennström (Asbestihanska Oy). Hallituksesta erovuorossa olivat puheenjohtaja Nina Ranimaa ja jäsenet Tiia Helen, Jarkko Hyvärinen sekä Jenna Leino.

ESITTELYSSÄ UUDET HALLITUSJÄSENET

Martti J. Kangas, puheenjohtaja

Olen paluumuuttaja ja Hämeenlinnan lyseon poikia. Työurastani 25 vuotta olen toiminut yritysjohtajana, jolloin yrittäjävetoiset yritykset ovat olleet sekä asiakkaita, toimittajia että yhteistyöllä kehitettäviä kumppaneita. Oman yritykseni – Moors Ltd. Oy:n – perustin 2016 kv-kehitysprojekteja varten. Nykyisin tuen yrittäjien, yritysten ja julkisyhteisöjen toimintaa sekä tavoitteita kehitys-, selvitys- ja tutkimustehtävillä.

Hämeenlinnan Yrittäjät ry on linjannut, että yrittäjyyden ulkoiset toimintaedellytykset (pl. lait ja asetukset) perustuvat kaupungin, seutu- ja maakunnan elinvoiman kehitykseen vaikuttavista tekijöistä. Näihin olemme rakentavalla tavalla kyenneet vaikuttamaan ja niihin tulen keskittymään henkilökohtaisesti. Yhtä tärkeä ja vaikuttava tehtävä on Vahvistamme-toiminta: tiedotus, viestintä ja vaikuttavat tapahtumat. Näitä toteutetaan yhä enemmän yhdessä yhteistyötahojen ja -verkostojen kanssa.

Jukka K. Niemi

Olen ollut 25 vuotta yrittäjänä, ensin erä- ja retkeilyalan maahantuojana ja vähittäismyyjänä. Olen varttuneella iällä vaihtanut alaa ja kouluttautunut kestävään kehitykseen Hämeen ammattikorkeakoulussa sekä NHL Stendenin ammattikorkeakoulussa Hollannissa. Työskentelen nykyään pk-yritysten vastuullisuustyön asiantuntijana ja konsulttina yrityksessäni Käkikuu Oy. Vastuullisuustyö on suuryrityksien ohella tullut ajankohtaiseksi myös pk-yrityksissä muun muassa suurten yritysten toimitusketjujen ja kuluttajien yrityksiin kohdistamien vaatimusten ja odotusten kautta.

Yrittäjäyhteisössä tärkeintä olemme me ihmiset. Verkostoitumalla voimme saada vertaistukea ja tarvittaessa apuja ja neuvoja yritystoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen. Yritysten toimintaympäristöt muuttuvat todella nopeasti, ja tässä muutoksessa kaikki apu ja sparraus on tarpeen. Haluan auttaa muita yrittäjiä ja yrityksiä pysymään mukana ja olemaan kehityksen eturintamassa, niin omassa yrityksessäni kuin Hämeenlinnan Yrittäjät ry:n hallituksessakin.

Riitta Koskinen, hallituksen jäsen

Olen 59-vuotias naisyrittäjä ja toiminut 21 vuotta kiinteistönvälittäjänä. Omistamani Broo! Kiinteistönvälitys LKV Oy:n nimissä toimin Remaxin välittäjäyrittäjänä.

Koen yrittäjäyhteisön toiminnassa tärkeänä verkostoitumisen muiden yrittäjien kanssa. Siten, että tarjoaisimme tukea ja tsemppiä toistemme yrittämiseen. Toivon myös mahdollisimman paljon yhteisiä kokoontumisia ja tapahtumia. Yhteistyö tuo voimaa ja saamme äänemme paremmin kuuluviin.

Tapio Vekka, hallituksen jäsen

Yrittäjä- ja johtamiskokemusta minulla on noin 30 vuotta eri liiketoiminta-alueilta sekä paikallispolitiikasta. Omistamme Frank & Vekka Oy:n yhdessä puolisoni kanssa ja pyöritämme keskustassa Eteläkadulla Kahvila Villa Marenkia, Matin ja Maijan Majataloa ja kesäisin myös torikaffila Lilla Marenkia. Olen osakkaana parissa muussakin yrityksessä, joiden päivittäisessä toiminnassa en ole juurikaan mukana. Konsultoin myös muita yrityksiä ja olen ollut mukana useiden yritysten hallitustyöskentelyssä.

Ymmärrän kohtuullisesti eri kokoisten, eri toimialojen ja eri elinkaaren vaiheessa olevien yritysten toimintaa ja toiminnan haasteita. Erityisen läheistä minulle on Hämeenlinnan keskusta-alueen kehittäminen ja elinvoiman vahvistaminen. Minulla on hyvä kokemus yhteistyöstä kaupunkikonsernin kanssa. Olen ollut mukana myös Suomen Yrittäjien elinkeinopoliittisessa neuvottelukunnassa, mikä on ollut kurkistus valtakunnan tason vaikuttamiseen. Tavoite olisi jossain neuvottelukunnassa jatkaa, jos arpa osuu kohdalle.