29.9.2021 klo 09:19
Uutinen

Yksinäinen susi ottaa VYP:iin lomapäivän ja ajautuu mielenkiintoisiin keskusteluihin

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät juhlittiin Jyväskylässä 24.-25.9.2021. Haastattelimme jäseniämme ja kysyimme tunnelmia ja kokemuksia järjestön jäsenyydestä. Vastausvuorossa on yrittäjä ja Päijät-Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Juha Tähkänen Heinolasta.

Kerro yrityksestäsi

− Olen yrittäjä Louhintaurakointi Juha Tähkänen Oy:ssä. Olen louhinta-alan yksinäinen susi eli teen yksin töitä. Suunnittelen, poraan, panostan ja ammun. Tarvetta olisi työntekijällekin, mutta tekijää ei oikein löydy.

− Toinen puoli yritystäni on piharakentaminen, jossa kaksi työntekijää tekee muun muassa pienkaivuuta ja salaojituksia.

− Korona-aikana on ollut täystyöllisyys, talvella toki tällä alalla on hiljaisempaa.

Miksi olet Suomen Yrittäjien jäsen?

− Olen ollut järjestöihminen pienestä pojasta lähtien. Haluan kuulua järjestöön, joka pitää sisällään asiapitoista toimintaa, jotta tuhlaan vähäiset vapaani johonkin järkevään. Nytkin tulin viettämään ainoaa lomapäivääni Yrittäjäpäiville.

Mitä hyötyä jäsenyydestä on ollut?

− Jäsenedut eivät pidä minua mukana. Hyöty tulee järjestön luomasta luotettavuudesta. Käytän jäsenyyttä härskisti markkinoinnissa, sillä se lisää kauppaa. Jäsenyys on siten kaupallinen mahdollisuus.

− Olen ollut mukana valtakunnallisessa tulevaisuustoimikunnassa, mikä ajanjakso toi paljon uutta tietoa. Olin myös Yrittäjien edustajana panostajalainsäädännön uudistustyössä. Pääsin tuomaan pienyrittäjän näkemystä ja fyysistä työkokemusta lainsäädäntötyöhön.

Mikä on paras muistosi tai kokemuksesi Yrittäjäpäiviltä tai muusta Yrittäjien tapahtumasta?

− Yrittäjäpäivillä on mukava rentoutua ja tavata tuttuja. Aina jotain uutta tarttuu ja syntyy mielenkiintoisia keskusteluja yrittäjäkollegojen kanssa. Nytkin olemme jutelleet aurinkoenergiasta. Ehkä paras muisto liittyy kuitenkin niihin hetkiin, kun päijäthämäläinen yrittäjä on palkittu gaalassa ja olemme päässeet juhlistamaan sitä ja nauttimaan yhteisestä ilosta.

Ensi vuonna Yrittäjäpäivät järjestetään Tampereella 21.-22.10.2022. Ilmoittautuminen on avoinna sivustolla: Valtakunnalliset yrittäjäpäivät (yrittajat.fi)

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi